Не Росія, а Раша. У Львові пояснили, як і чому треба називати північного сусіда

19:09 22 липня 2020 р.

Фото до новини

Слова «Росія», «Русь», «росіянин» і «рускій» є не зовсім коректними щодо сусідньої держави. Для означення цих понять є інші слова, і вони будуть історично виправданими, вважає автор книги «Атиукраїнець» Олександр Савченко.


Відео: Львівський пресклуб

Під час презентації видання у Львівському пресклубі відомий геополітик та економіст нагадав, що раніше Московія вела свою історію від початку Московського царства. А згодом, при Петрі І та Катерині ІІ, правдиву історію почали переписувати, знищуючи історичні джерела. Так з’явилась версія про «братні» народи, які начебто походять з Русі.

- Греки придумали правильну назву – «Раша», –  розповів Олександр Савченко. –  І англійською мовою «Росія» читається як «Раша». Її ввесь світ так називає.  І тільки ми –  справжні дурні! –  ми одні чомусь кажемо «Росія». І дарма!

На мою думку, треба це змінити. Не «Росія», а «Раша»! Не «росіянин» чи «рускій», а «рашин». Не «рашист», ні… Навіщо так грубо? Ми ж культурні люди, тому мусимо казати правильно і толерантно – «рашин». І я би подивився тоді, хто з тих, хто живе на території України, назвався би «рашином». Скільки би таких було?

А «руський» до того, як з Московського царства зробили імперію, стосувалось лише нас. Це вже потім ми стали називатися українцями. Тому ці назви: «Русь», «Україна-Русь», «руський» ми могли би спокійно повернути собі. Адже рашини їх у нас вкрали. Я вважаю, що з ворогом треба воювати не лише військовою зброєю. Інтелект – це також потужна зброя, мусимо її використовувати. І ось такі лінгвістичні моменти – один з важливих методів боротьби, - наголошує Олександр Савченко. 

Додамо, Це був не Путін. Геополітик у Львові розповів, хто насправді розпочав війну проти України.

у Львові назвали головну рису українців, яка є причиною всіх поразок.

Податки через смартфон, - запропонував ексзаступник міністра фінансів у Львові.



        




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів