НАТО посприяє модернізації Збройних Сил України

11:07 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

Генсек Північноатлантичного альянсу заявив про це після зустрічі з президентом США.

Як повідомляє власний кореспондент «Укрінформу» в Брюсселі, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен повідомив після зустрічі з Президентом США Бараком Обамою, що Північноатлантичний альянс зміцнює підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та допоможе модернізувати Збройні сили держави. Генсек наголосив при цьому: «Наше зобов'язання захищати союзників залишається непорушним і водночас ми зміцнюємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Ми інтенсифікуємо військове співробітництво з Україною, включаючи допомогу у модернізації її Збройних сил».

Расмуссен також підтримав ініціативи США, які Вашингтон запропонував НАТО у відповідь на «нерозсудливі і протизаконні» військові дії Росії проти України. Йдеться, зокрема, про оновлення перспективних планів оборони, інтенсифікацію військових навчань і необхідне розгортання сил. Генсек НАТО додав, що на саміті у вересні в Уельсі союзники переглянуть відносини з РФ і розширять співробітництво з партнерами з метою зміцнення колективної оборони і посилення трансатлантичних зв'язків.

Як повідомляв «Щоденний Львів», військова розвідка США попередила американський Конгрес, що ймовірність військового вторгнення Росії в Україну вища, аніж вважалося раніше, колишній перший заступник начальника Генштабу застерігає, що Путін готує вторгнення в Україну, керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» конкретизує, що Путін готує вторгнення по всьому фронту – від Чернігова до Донецька, до українського кордону стягують елітні російські танкові дивізії, військову техніку перевозять на північ Криму, а російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер зауважує: якщо Путін планує захопити Схід і Південь України, тоді часу в нього обмаль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів