На заході України затримали ексочільника СБУ Харківської області, якого підозрюють в зраді

20:04 11 вересня 2022 р.

Фото до новини

Романа Дудіна, який до кінця травня очолював управління Служби безпеки України у Харківській області, затримали і висунули підозру.

Про це 11 вересня Суспільному повідомили два джерела у правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, Дудіна підозрюють у державній зраді та залишенні місця служби. Суспільне намагалося отримати коментар Державного бюро розслідувань, на телефонні дзвінки кореспондентів там поки не відповіли. Не вдалося зв'язатися і з самим Дудіним.

За інформацією Суспільного, затримання відбувалося в одній з областей на заході України.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Дудіна з посади після поїздки на Харківщину 29 травня. Тоді глава держави сказав, що посадовець "не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто".

Інформацію щодо Дудіна перевіряло ДБР.

Що відомо

Роман Дудін очолював Управління СБУ у Харківській області з березня 2020 року.

У лютому 2022 року, перед вторгненням РФ до України, Дудін був серед тих, хто запевняв, що Харківщина надійно захищена, а УСБУ пильно стежить за ситуацією на кордоні. 24 лютого російські війська захопили північ та схід Харківської області, просуваючись до Харкова.

У квітні в інтерв'ю сайту "Факти" Дудін розповідав, як викривають підозрюваних у держзраді: "СБУ щодня в тісній взаємодії з прокуратурою знаходить нові факти, затримує людей. Це процес, який не зупиняється ні на хвилину, а з початком війни він активізувався, напевно, в сто разів".

Серед останніх інтерв'ю на посаді керівника обласного Управління СБУ Романа Дудіна — коментар для Associated Press про затримання ймовірних колаборантів у регіоні: "Дуже швидкий темп задають наші Збройні сили, ми мусимо їм відповідати, надавати інформацію і працювати так, щоб їм не били у спину".

Після звільнення з посади Дудін публікував відео та дописи з критикою голови Харківської ОВА, військових, міського голови та інших посадовців.

В Іспанії затримали блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді

Немає часу займатися зрадниками: Президент позбавив звань двох генералів

СБУ спіймала Віктора Медведчука

Баканов - друг, але Україна - дорожча

Вирішується питання про звільнення 28-ми посадових осіб СБУ, - Зеленський

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів