На проспекті Червоної Калини у Львові збудують українську, а не московську церкву

11:58 9 березня 2023 р.

Фото до новини

Землю під самобудом московського патріархату у Львові депутати міськради віддали Православній церкві України.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати надали Православній церкві України земельну ділянку під будівництво катедрального собору на проспекті Червоної Калини, 89. Ухвалу підтримали 52 депутати.

«Сьогодні сесія міської ради затвердила земельну ділянку релігійній громаді Православної церкви України під будівництво катедрального собору. Тривалий час на цій території була дискусія між двома релігійними громадами – московського патріархату і Православної церкви України. Станом на сьогодні ми вийшли на рішення, які дають можливість нам остаточно завершити історію з російською пропагандою у Львові», - зазначив Євген Бойко, депутат Львівської міської ради.

Зокрема, сесія прийняла ухвалу про надання РО «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі міста Львова» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на просп. Червоної Калини, 89.

Нагадаємо, що історію з російською пропагандою у Львові по-справжньому необхідно закінчити повною декомунізацією всіх слідів радянщини і російщини на території Львівської міської територіальної громади. Задовго розмірковують про це депутати найбільшого у світі україномовного міста.

Московський патріархат включений у мережу ФСБ, – релігієзнавець у Львові

Прибічники УПЦ МП пікетують Львівську ОДА

У Львові горить церква московського патріархату (відео)

На Львівщині храми чотирьох громад перейшли з УПЦ Московського патріархату до ПЦУ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів