Чому російська пропаганда може бути небезпечною для людей з африканських чи південноамериканських країн

22:41 1 лютого 2023 р.

Фото до новини

Російська пропаганда все ще несе велику небезпеку: у Берліні стартувала міжнародна конференція, присвячена російським злочинам в Україні.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У Берліні стартувала триденна міжнародна конференція «Загарбницька війна Росії проти України. Проблеми переслідування та документування воєнних злочинів».

Захід за участю юристів, істориків та журналістів організував Інститут Пілецького.

За майже 12 місяців війни було багато сказано про російські маніпуляції та методи дезінформації, однак, на думку доктора історичних наук Лукаша Адамського, меседж Кремля все ще небезпечний, оскільки з різною інтенсивністю має вплив на цільові групи.

«Російська пропаганда має багато облич. Це комічно і водночас надзвичайно огидно, звернене до внутрішньої громадської думки», — пояснює Лукаш Адамський. Він додає, що російська пропаганда може бути небезпечною для людей з африканських чи південноамериканських країн, які мало знають про справжню історію та політику росії.

Деякі учасники Берлінської конференції також зазначають, що після закінчення війни, якщо кремлівський режим не впаде, російська пропаганда буде сприяти тому, аби зменшити тягар відповідальності Москви за злочини, скоєні в Україні.

Як інформують організатори конференції, одне з основних завдань заходу — пролити світло на різні історичні наративи, уявлення та політичні підходи у Східній та Західній Європі. Відомі науковці, активісти громадянського суспільства та політичні аналітики з України, Німеччини, Польщі, США та Великої Британії, серед інших, матимуть можливість обговорити різні точки зору щодо того, як підходити до війни та злочинів, скоєних росією, як боротися з проблеми, які вони порушують, і як сформувати більш надійне міжнародне правосуддя в майбутньому.

Ув'язнення і штрафи: путін підписав сталінські каральні закони

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Спецслужби рф надсилають погрози на телефони бійців ЗСУ - Генштаб

Росія не зупиниться, поки не дійде до Польщі, - віцеспікер парламенту рф

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів