Львівщина змінить умови перевезення в Польщу людей з інвалідністю і дітей-сиріт

19:45 20 квітня 2022 р.

Фото до новини

Буде створено єдиний перелік документів усталеної форми для перетину кордону з усією необхідною інформацією.

Cьогодні начальник обласної військової адміністрації Максим Козицький провів онлайн розмову з дружиною Президента Республіки Польща Агатою Корнхаузер-Дудою і заступником Міністра сім’ї та соціальної політики Павелом Вдувіком. Також участь у цій зустрічі взяла делегація Державного фонду реабілітації осіб з інвалідністю Республіки Польща (PFRON). Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Дружина Президента Республіки Польща наголосила, що Польща намагається створювати комфортні умови для перебування українців, а також співпрацює з іншими державами щодо прихистку вразливих груп населення.

Пані Дуда порадила, що для зручності перевезення людей з інвалідністю важливо створити на території України своєрідний хаб, де люди тимчасово перебуватимуть перед переїздом у Польщу.

Польська сторона акцентувала на необхідності напрацювання єдиного переліку документів – усталеної форми для перетину кордону, де була би зазначена вся інформація, у тому числі і про діагнози осіб з інвалідністю, перелік ліків, які вони приймають, дозування і періодичність прийому, а також умови транспортування цих осіб.

Пані Дуда також окремо зауважила, що виникають проблеми при приїзді до Польщі великих груп українських дітей з інтернатних закладів: “Були випадки, коли приїжджали групи з понад 100 дітей і ми були змушені розділяти їх на декілька підгруп. У зв’язку з тим, що у Польщі такі заклади розраховані до 14 осіб, маємо прохання враховувати це під час формування груп. А також, щоб опікуни були розподілені між ними”.

Також сторони узгодили, що обов’язковою є процедура обліку осіб, які виїжджають за кордон на тимчасове проживання.  Акцентували на важливості формальної реєстрації дітей, зокрема на консульському рівні у співпраці з урядами країн перебування.

Окремо зазначили, що для зручності перевезення людей важливо задіяти всі можливі шляхи сполучення.

Термін дії закордонного паспорта можна продовжити

Водії призовного віку, які перевозять гуманітарний вантаж через кордон, мають пройти певну процедуру

Матеріальна допомога для трьох категорій вимушених переселенців

Перетин кордону за спрощеною процедурою для дітей: дві країни готові прийняти їх тисячу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів