Матеріальна допомога для трьох категорій вимушених переселенців

19:29 18 квітня 2022 р.

Фото до новини

Уряд спрямував перші 600 млн грн на виплату допомоги для вимушених переселенців.

Про це розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 18 квітня. Ідеться про щомісячні виплати по 2 тис. грн дорослому і по 3 тис. грн дитині або особі з інвалідністю, повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

«Постановою Уряду чітко визначено, які категорії мають право на виплати у зв’язку з війною росії проти України. Це зареєстровані внутрішньо переміщені особи, українці, які евакуюються з районів бойових дій і ті, хто проживає у деокупованих населених пунктах», — зазначив  Денис Шмигаль.

Окрім виплат від держави, найбільш постраждалі і незахищені українці, за словами Прем’єр-міністра, зможуть отримати виплати від міжнародних гуманітарних організацій ООН і ЮНІСЕФ.

«Уряд уже прийняв постанову про можливість оформлення такої допомоги через портал Дія. Зараз працюємо над технічною реалізацією такого рішення», — повідомив Денис Шмигаль

Також голова Уряду зауважив, що в повному обсязі продовжується нарахування й виплати всіх належних соціальних виплат (пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій) українцям, які опинились у тимчасовій окупації чи оточенні. Кабінет Міністрів зафіксував це відповідним рішенням.

Продовжує держава компенсувати й витрати на комунальні послуги для родин, які прихистили вимушених переселенців. Прем’єр-міністр також повідомив, що тарифи на електроенергію для людей залишаються без змін: 1,44 грн за кВт/год. для українських домогосподарств, які споживають менше 250 кВт/год. за місяць.

По 2200 грн виплачуватимуть вразливим категоріям переселенців

Українців, які житимуть у Львові в модульних містечках, годуватимуть за програмою ООН

Працевлаштування переселенців на Львівщині: де і ким працюють

У Львові повідомили, учні якого навчального закладу першими отримають ЛеоКарт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів