Канцлер Німеччини висловився про тривалу війну в Україні

21:06 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у п'ятницю, що «розумно бути готовим до тривалої війни» в Україні, додавши, що союзники Києва залишаться разом упродовж цього часу.

«Я вважаю, що розумно бути готовим до тривалої війни, і розумно дати Путіну повідомлення про те, що ми готові просто залишатися разом з Україною ввесь час і що ми будемо постійно підтримувати Україну», - сказав Шольц CNN на щорічній Мюнхенській конференції з безпеки в Німеччині, пише Dailylviv.com.

"Дійсно важливе рішення, яке ми повинні прийняти всі разом, це те, що ми готові робити це стільки, скільки буде потрібно, і що ми докладемо всіх зусиль", - сказав канцлер ФРН.

Шольц, уникаючи зазначення про кінцеву дату війни, сказав, що єдність українських союзників здивувала Путіна.

«Я абсолютно впевнений, що Путін ніколи не очікував, що буде така об’єднана Європа, що буде той об’єднаний світ. Він ніколи не думав, що трансатлантичне партнерство буде працювати так добре», – сказав Шольц.

Шольц відзначив Сполучені Штати за їхню постійну та життєво важливу підтримку.

«Ми просто робимо це разом з нашими друзями та партнерами, особливо зі Сполученими Штатами», - сказав Шольц, додавши, що він дуже цінує «міцний альянс» свого уряду зі США.

Кореспондент CNN запитав Шольца про розміщення в Україні нових танків Leopard 2 німецького виробництва.

Шольц сказав, що більшість буде розгорнуто «дуже скоро» разом з навченими солдатами, але він попередив, що багато партнерів України не в змозі поставити найсучасніші моделі бойових машин.

«Я дізнався, що багато хто не в змозі доставити найсучасніші речі... але в тих, які вони постачають, ми також надамо підтримку», - сказав Шольц. «І, як ви знаєте, також є велика кількість старіших танків, які ми доставимо».

Зіткнувшись із занепокоєнням щодо скорочення запасів боєприпасів, Шольц наголосив на необхідності «постійного виробництва найважливішої зброї», включаючи боєприпаси.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також був присутній на зустрічах у п’ятницю, заявивши, що Мюнхенська конференція є «важливішою, ніж будь-коли», враховуючи російське вторгнення.

«З самого початку конференція з безпеки завжди була місцем порозуміння та діалогу. Новим є те, що зараз це відбувається в той самий час, коли на європейській землі Росія веде агресивну війну проти України", - сказав Пісторіус. "Це підвищує ставки на конференцію ще більше".

Найважливіші цитати з виступу Зеленського на Мюнхенській конференції

Дуда чекає на Байдена: в чому буде переконувати

Понад 2 тисячі українських військових навчаться на базі США в Німеччині, - Пентагон

Білорусь виконує 100% домовленостей з Росією у сфері оборони та безпеки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів