ГУР повідомило, якою є ймовірність вторгнення російських військ з території Білорусі

18:39 17 січня 2023 р.

Фото до новини

Військова розвідка України відстежує пересування російських військ на території Білорусі.

Про це інформує ГУР Міноборони України, пише Dailylviv.com.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк заявив, що, за даними української воєнної розвідки, ймовірність вторгнення російських окупаційних військ з території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою.

"Є певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в Білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території білорусі ознак створення ударного угруповання. російська армія в білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій", – заявив представник ГУР МО України.

За словами Андрія Черняка, воєнна розвідка України відслідковує те, що відбувається на території білорусі, оскільки там є російські військові:

"Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено", - підсумував представник воєнної розвідки України.

Три сценарії приєднання білоруської армії до російського вторгнення в Україну

До Білорусі прилетіли 6 військово-транспортних бортів ВКС РФ: що доставили

У Білорусь прилетів російський літак-провісник війни

Україна зміцнює кордон з Білоруссю в очікуванні можливого наступу Росії,- заступник міністра

З території Білорусі вторгнення найближчим часом не буде, - ГУР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів