Найважливіші цитати з виступу Зеленського на Мюнхенській конференції

21:33 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

"Треба звільнити Україну та Європу, бо коли російська зброя стріляє в нас, її приціли вже наведені на наших сусідів", - сказав у виступі Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Dailylviv.com вибрав найбільш промовисті цитати з виступу президента України Володимира Зеленського, які подає нижче:

"Ми можемо зробити так, щоб нашій перемозі не було альтернативи... Зволікання завжди було і є помилкою. Поки ми зараз домовляємось, як посилити нашу оборону сучасними танками, Кремль думає, як задушити ще Молдову. Поки ми переконуємо, що Україні потрібна сучасна бойова авіація, Кремль уже переконав іранський режим. Як результат – не лише вбивчі іранські дрони в українському небі. Але й також щось, чим Кремль заплатив за це....

Поки ми витрачаємо тижні на погодження нових санкцій проти Росії, держава-терорист шукає шлях, як адаптуватися до вже впроваджених обмежень – через паралельний імпорт, тіньовий флот танкерів тощо.

Кремль здатен зламати безпеку і мир усіх, хто представлений зараз тут, у Мюнхені. Зволікання світу – це ресурс, від якого живиться путінська диктатура. Так було роками...

Зараз усе це виправляється. Як і торік, зараз я пропоную діяти негайно. Але, на відміну від того року, зараз у мене є максимально переконливий аргумент – це наші здобутки.

Чи можемо стримувати російські удари? Так.

Чи можемо ми дати захист містам від російських ракет? Безперечно.

Чи можемо ми звільняти нашу землю? 1891 доказ є цьому. Саме стільки міст, містечок і сіл нам вдалося звільнити від російської окупації.

Чи можемо ми повернути безпеку в Чорному морі, а отже, продовольчу безпеку світу? Чорноморська зернова ініціатива й гуманітарна ініціатива Grain from Ukraine переконливі.

Чи настав час Україні бути у Європі повноправно? Більшість європейців підтримує членство для України. Ми вже здобули статус кандидата на вступ. Ми вже готуємося розпочати переговори щодо членства. Ми вже об’єднані з європейською економікою, логістикою та енергетикою.

Українській перемозі немає альтернативи. Україні у Євросоюзі немає альтернативи. Україні в НАТО немає альтернативи. Нашій з вами єдності немає альтернативи.

А отже, немає й не може бути альтернативи тому, щоб повністю звільнитися від російської агресії. Звільнити землю й людей. Бо кожне місто й село, що залишаються в окупації, – це люди, які залишаються в неволі...

Треба звільнити Україну та Європу. Бо коли російська зброя стріляє в нас, її приціли вже наведені й на наших сусідів. 

Треба звільнити від російського агресивного потенціалу кожну міжнародну інституцію й кожну галузь світової економіки.

Бо лише тоді зʼявиться шанс для свободи пройти через наш кордон далі на схід.

Впевнений, що можемо здобути перемогу не лише над Путіним, а й над путіними – над путіними в Росії і в решті світу.

Рішучість ніколи не буває абстрактною. Давид здолав Голіафа не силою розмови, а силою своїх дій. Сміливістю та пращею.

Сміливість у нас є. Її достатньо. Не лише в України, а й в усієї нашої коаліції перемоги.

Праща має стати сильнішою. Вже зараз. Щоб уже наступного року ми з вами тут, у Мюнхені, зібралися на першу безпекову повоєнну конференцію. За умови вільної України. Вільної Європи. І вільного світу".

Дуда чекає на Байдена: в чому буде переконувати

Канцлер Німеччини висловився про тривалу війну в Україні

Білорусь виконує 100% домовленостей з Росією у сфері оборони та безпеки

Білорусь нападе на Україну, якщо Польща забере собі західну її частину, - Лукашенко

Зеленський відповів Лукашенку, що буде, якщо Білорусь вступить у війну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів