Москва спробує вторгнення через північ України в Молдову, - директор Служби розвідки і безпеки

18:12 19 грудня 2022 р.

Фото до новини

Російська Федерація планує вдертися в Республіку Молдова на початку 2023 року, а реалізація сценарію залежить від розвитку війни в Україні.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю TVR Moldova заявив директор Служби розвідки і безпеки Молдови Александру Мустяце, пише Dailylviv.com.

За словами посадовця, опрацьовують кілька сценаріїв, за якими Москва спробує сухопутне вторгнення через північ України в бік Республіки Молдова.

«Питання не в тому, чи здійснить новий наступ Російська Федерація на територію Республіки Молдова, а в тому, коли це станеться: або на початку року, у січні, лютому, або пізніше, у березні, квітні.

Але, за інформацією, яку ми маємо, Російська Федерація має намір йти далі. З метою створення стику з Придністровським регіоном, який є територією Республіки Молдова, і тоді ми можемо чітко сказати, що так, вони мають намір дійти сюди, з’єднатися. Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик»,- зазначив директор Служби розвідки і безпеки Молдови.

У Молдові впала ракета (фото)

Молдова задокументувала, що російські ракети літають у її небі і вибухають на її землі

Румунія визначила траєкторію польоту російських ракет, які летіли над Молдовою

У Молдові впала ракета, яку збила українська ППО

Російські ракети порушили повітряний простір Молдови: викликали посла Росії – Ніку Попеску

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів