Понад 2 тисячі українських військових навчаться на базі США в Німеччині, - Пентагон

20:56 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

Перша група українських військових завершила навчання, друга вже працює на п’ятитижневих курсах, а третя - розпочне навчання з наступного тижня.

Про це повідомило CNN, пише Dailylviv.com. 

Перша група українських військових завершила навчання на базі США в Німеччині, повідомили в Пентагоні. Друга група вже працює на п’ятитижневих курсах, які навчатимуть війська маневру, медичній та початковій підготовці солдатів.

Згідно із заявою прес-секретаря Пентагону бригадного генерала Пета Райдера, перша група з 635 українців завершила навчання на полігоні Графенвер, де США проводять власну загальновійськову підготовку та маневри. Український батальйон також тренувався на бойовій машині піхоти «Бредлі»

Навчання розпочалося в середині січня в рамках розширеної програми США з підготовки українських сил до бою. Раніше США проводили менш масштабне навчання з окремих систем озброєнь, таких як ракетні установки HIMARS. Перехід до навчання на рівні батальйону ознаменував значне розширення зусиль США з навчання та підготовки українців до довготривалої війни.  

Друга група з 710 українських військовослужбовців вже почала навчання в Графенвері, сказав генрал Пет Райдер. Військовослужбовці тренуватимуться на бойовій машині піхоти Bradley і M109 Paladin, самохідній гаубиці, про відправку в Україну якої США нещодавно оголосили.

Крім того, наступного тижня ще 890 українських військовослужбовців розпочнуть навчання на бойових машинах Stryker

У Бундесвері показали як українські зенітники опановують Patriot

400 українських снайперів пройдуть підготовку в Іспанії

Американці почнуть навчання українських військових найближчими днями

За шкалою від нуля до 10 ефективність Збройних сил України - 12, - Пентагон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів