Газпром - це військова структура Росії, - Президент Польщі

19:56 18 січня 2023 р.

Фото до новини

Президент Польщі Анджей Дуда заявив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, що польська влада роками попереджала західних політиків про справжні цілі Газпрому

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, що Польща неодноразово попереджала Захід про дії Москви в енергетичній сфері, але ці застереження часто не сприймалися серйозно.

«Ми не раз говорили, що Газпром — не є жодною нормальною компанією в тому значенні, як це розуміє Захід Європи, в поняттях ринкової економіки. Це не компанія, яка функціонує на нормальних ринкових умовах і яка ставить перед собою ринкові цілі. Так само ми повторювали, що російська енергетична політика — це ані проблема бізнесу, ані проблема економіки. Це проблема політичного характеру», — наголосив президент.

За його словами, компанія Газпром є «військовою структурою» росії.

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі Анджей Дуда відкрив панель під назвою «Шлях до європейського енергетичного суверенітету».

Він зазначив, що в сучасному світі необхідно забезпечити енергопостачання з джерел з низьким або навіть нульовим рівнем викидів, додавши, що у випадку Польщі слід використати всі наявні можливості. Зокрема, йдеться про будівництво вітрових та сонячних електростанцій та гідроелектростанцій.

Всесвітній економічний форум — щорічна зустріч політиків, бізнесменів, активістів і журналістів, присвячена глобальним фінансам і політиці. Цього року до Швейцарії приїхала рекордна кількість учасників. Основна тема переговорів — війна в Україні та інші глобальні виклики.

Росія має назавжди зникнути з переліку крупних експортерів на світовому енергоринку, - міністр

У Німеччині газові резерви формує не держава, а Ґазпром: ЄС хоче запровадити спільні закупівлі газу

Кінець маніпуляціям Росії й Газпрому завдяки обмеженню ціни на газ, - прем'єр Польщі

Російський експорт зріс після повномасштабного нападу Росії в Україну, — ЗМІ

Польща не продовжить контракту з Ґазпромом

У ЄС домовилися про стелю цін на російську нафту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів