Росія має назавжди зникнути з переліку крупних експортерів на світовому енергоринку, - міністр

23:41 9 січня 2023 р.

Фото до новини

Неминуче й стале виключення РФ з переліку великих експортерів на світовому енергетичному ринку — такий пріоритет міжнародної співпраці окреслив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з Виконавчим віцепрезидентом Європейської комісії з питань Європейського зеленого курсу Франсом Тіммермансом.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

«Надважливо, аби виключення Росії з переліку ключових експортерів енергоресурсів у країни Європи не стало тимчасовим явищем на час війни. Росія має назавжди зникнути з мапи великих експортерів світового енергоринку», — підкреслив Герман Галущенко

Також сторони обговорили питання розбудови енергетичної системи України після перемоги у війні. 

«Зараз ми говоримо про майбутнє України, яка має бути незалежною від російських вуглеводнів. Це можливо шляхом використання її величезного потенціалу в сфері відновлюваної енергетики, сонячної та повітряної енергії, а також водню», — наголосив Франс Тіммерманс. 

Своєю чергою, Міністр підкреслив, що стійкість енергосистеми – важливий аспект післявоєнних планів. Україна планує втілити найкращі світові практики захисту енергетичної інфраструктури

«Наше бачення — енергосистема України буде сталою, децентралізованою та кліматично нейтральною. Пріоритет — збільшення відновлювальної та атомної генерації», — зазначив Герман Галущенко. 

За словами Міністра, до 2030 року в Україні прогнозується збільшення атомної генерації на 2 ГВт. Відновлювані джерела становитимуть близько 30% в енергобалансі країни. До 2050-го понад 90% електроенергії вироблятиметься з безвуглецевих джерел.

Довідково

Франс Тіммерманс обіймає посаду виконавчий віцепрезидент Європейської комісії з питань Європейського зеленого курсу, основною метою якого є перетворення Європи на перший у світі кліматично-нейтральний континент до 2050 року. З 24 лютого 2022 року Франс Тіммерманс посилив підтримку України, зокрема, шляхом особистого просування в Єврокомісії прискорення введення додаткових санкцій проти Росії.

Захід втягує Росію у війну на виснаження, - Кох

Путін уже програв війну, яку розпочав ще в 2007 році промовою у Мюнхені

Євросоюз припинив постачання російської нафти на 90%

Росія подвоїла доходи від експорту енергоносіїв з початку вторгнення в Україну

ЄС надав Україні 1 млрд євро, а росії заплатив 35 млрд євро

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів