Дуда порадив Зеленському місце, де найліпше буде прийняти капітуляцію Москви

11:06 1 лютого 2023 р.

Фото до новини

Президент Польщі Анджей Дуда підказав Володимиру Зеленському прийняти капітуляцію Росії там, де 369 років тому Москва обманула Україну.

Анджей Дуда з дружиною Агатою Корнгаузер-Дудою відвідали Латвію. Під час зустрічі з поляками, які проживають у Ризі, президент згадав свою нещодавню розмову з президентом України Володимиром Зеленським, пише WPROST, інформує Dailylviv.com.

WPROST процитувала слова Дуди, адресовані українському лідеру:

«Я кажу: Володимире, дивлячись на нашу історію, як розійшлися колись ці шляхи, я благаю вас – коли ви переможете Росію, коли росіяни прийдуть на колінах підписувати мир, тоді ведіть їх у Переяслав, нехай вони підпишуть з вами мир там, нехай перекреслять усі ті роки радянського і російського впливу, і цей полон з часів царизму до недавнього часу, від якого ви зараз знову обороняєтесь».

Нагадаємо, що у 1654 році у Переяславі гетьман України Богдан Хмельницький підписав Переяславську угоду з московським царем, відповідно до яких Гетьманщина перейшла під протекторат імперії. Угода передбачала збереження державних прав Гетьманщини, але московська сторона ці умови згодом віроломно порушила.

На думку Дуди, "всі хотіли б мати можливість жити з Росією, з росіянами в мирі, в мирі, мати можливість вільно розвиватися, мати можливість торгувати, разом будувати наше життя і процвітання. На жаль, як бачите, це неможливо, тому що вони нападають, грабують, вбивають, хочуть забрати свободу".

Лист Путіна: інструкція перемоги України над Москвою (персональна відповідь убивці)

У Польщі збільщується кількість людей, які вірять російській пропаганді - дослідження

Якщо Україна переможе у війні, на східному фланзі НАТО буде створено новий потужний блок, - політолог

Шлях до мирного плану пролягає через перемоги на полі бою

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів