Перша леді Польщі Агата Дуда вшанувала на Львівщині пам’ять українських і польських воїнів

21:24 5 вересня 2022 р.

Фото до новини

Перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда у рамках візиту до Львов вшанувала пам’ять полеглих українських та польських воїнів на Личаківському цвинтарі і військовому кладовищі у Мостиськах.

Про це повідомив Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

"Солдати польського війська, серед яких були й українці, які загинули на початку Другої світової війни, воїни Української Галицької Армії, новітні герої України – вічна пам‘ять та вічна слава",- заначив Козицький.

У пресслужбі ЛМР додали, що висока гостя вшанували пам’ять загиблих, поклавши квіти до могили невідомого солдата, біля Меморіалу воїнів УГА і на могилах загиблих під час російсько-української війни Героїв.

Сьогодні перша леді Агата Корнгаузер-Дуда також відвідала лікарню святого Луки Першого медоб’єднання міста. Саме тут запрацював перший комунальний магнітно-резонансний томограф експертного класу, що його лікарні подарував уряд Польщі.

Польська делегація відвідала львівський ліцей № 24 ім. М. Конопницької, де мала змогу поспілкуватись як з педагогами, так і з наймолодшими учнями. На спільній зустрічі представники педагогічних колективів шкіл з навчанням польською мовою Львівщини обговорили з Агатою Коргаузер-Дудою питання модернізації та покращення освітнього процесу в рамках реформи НУШ, організації освітнього процесу в умовах воєнного стану та всебічної допомоги, яку отримала Україна від Республіки Польща.

Президент Польщі став на коліно перед пам'ятником воїнам УНР (відео)

Відзначили диво над Віслою: від Варшави до Львова

Українська делегація спільно з польською вшанує у Варшаві пам'ять жертв трагічних подій на Волині

У Львові вшанували пам’ять польських жертв смоленської катастрофи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів