До Великобританії прибули перші українські військовослужбовці для участі в навчаннях, які анонсував Борис Джонсон

13:29 6 липня 2022 р.

Фото до новини

До Великобританії прибули перші українські військовослужбовці для участі в навчаннях, які анонсував прем'єр-міністр країни Борис Джонсон під час візиту до Києва 17 червня.

Про це повідомив британський міністр оборони Бен Воллес ввечері 5 липня, інформує Німецька хвиля, пише Dailylviv.com

За його словами, навчання стартують незабаром. "Українські військові пройдуть курси, засновані на базовій військовій підготовці Великобританії. Це включає в себе навчання володінню зброєю, надання першої медичної допомоги на полі бою, польової техніки, тактики патрулювання та законам збройних конфліктів. Кожен курс триватиме кілька тижнів", - розповів він.

Міністр додав, що Лондон прагне збільшити масштаб і частоту цих тренувань. Всього у Великобританії планують підготувати до 10 тисяч українських солдатів. Крім того, як зазначив Воллес, триває обговорення щодо участі інших країн-партнерів у підготовці українських військових.

Нагадаємо, 30 червня офіційний Лондон оголосив черговий транш військової допомоги Києву в боротьбі проти РФ. До нього увійшли системи протиповітряної оборони, безпілотники, обладнання для радіоелектронної боротьби та спорядження для солдатів. 

Раніше Україна отримала від Великобританії кілька тисяч переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak, протитанкових ракетних комплексів Javelin і NLAW, протикорабельні ракетні системи Brimstone, артилерію, бронетехніку (зокрема, патрульні машини Mastiff) та іншу зброю.

Загальна сума британської військової допомоги Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії сягнула 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (2,8 мільярда доларів), а разом з гуманітарною та економічною допомогою - 3,8 мільярда фунтів (4,6 мільярда доларів). Як стверджують у британському уряді, це найбільша допомога серед усіх країн, за винятком США.

Велика Британія запропонувала Україні створити альтернативний від ЄС союз - ЗМІ

Джонсон озвучив, яке нове озброєння надійде в Україну в рамках додаткової допомоги

Великобританія за повний відхід російських військ з території України

Прем'єр Великобританії назвав наступну ціль Путіна

Лондон має намір надати 30 млн євро на зарплату українським військовим

Великобританія ініціює надання ракет Harpoons для захисту Одеси

Британія скеровує в Україну броньовані машини Mastiff

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів