Членство України в НАТО: 12-13 жовтня очікують обговорення на рівні міністрів оборони

16:48 4 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Офіційна заявка України на вступ до Північноатлантичного Альянсу формалізувала діалог про майбутнє членство країни в НАТО.

Про це заявила пані посол України в НАТО Наталія Галібаренко на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується конкретного плану дій, то тут, звичайно, м’яч на стороні НАТО, тому що після того, як заявка була офіційно передана, країни-члени мають попередньо провести обговорення нашої заявки і висловити свою позицію. Мене радує, що тепер дискусія про наше майбутнє членство по факту отримала формалізований характер», - сказала Галібаренко.

За її словами, раніше, коли офіційно питання членства не ставилося, це були неофіційні обговорення в кулуарах, а тепер вони відбуватимуться в рамках Північноатлантичної ради на різних рівнях.

Посол України в НАТО зазначила, що одне з перших обговорень буде на рівні послів, а друге, не виключено, відбудеться вже в рамках засідання міністрів оборони.

У цьому контексті Галібаренко поінформувала, що 12-13 жовтня глави оборонних відомств зберуться у форматі Рамштайн, а потім відбудеться засідання міністрів оборони країн НАТО, де очікується участь українського міністра  оборони Олексія Резнікова. А в листопаді планується засідання міністрів закордонних справ НАТО.

«Тобто ми вже формалізуємо цю дискусію (щодо майбутнього членства України в НАТО – ред)», - акцентувала Галібаренко.

Чотири країни вже підтримали вступ України в НАТО

Десять держав підтримали членство України в НАТО

Якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, росія збільшить війська, - медведєв

Кораблі постійної морської групи швидкого реагування НАТО увійшли в Балтику

На сході Польщі проходять військові навчання НАТО, в яких бере участь Швеція

НАТО підтримуватиме Україну до її перемоги: зустріч у Берлін

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів