Частина силовиків на сході співпрацює з терористами, – в. о. Президента

13:31 30 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив у середу виконувач обов’язків Глави держави Олександр Турчинов.

Виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов визнав, що деякі підрозділи МВС у східних областях не виконують своїх обов’язків і співпрацюють з терористами. «Сьогодні силові структури не здатні оперативно взяти під контроль ситуацію в Донецькій та Луганській областях», – констатував він.

Олександр Турчинов також наголосив, що саме «силові структури, підрозділи УМВС та Служби безпеки в цих регіонах, в першу чергу, в Донецькій та Луганській областях, не здатні виконувати покладені на них обов'язки», й обурився: «Вони безпорадні в цих питаннях, більш того, деякі з них або сприяють, або співпрацюють з терористичними організаціями», – обурився в. о. Президента.

Повідомляючи про це у середу, «iPress.ua» нагадує, що вчора, 29 квітня, Олександр Турчинов заявив: «Події на сході країни засвідчили бездіяльність, безпорадність, а іноді й злочинну зраду працівників правоохоронних структур в Донецькій та Луганській областях. Це одна з головних причин низької ефективності і малорезультативності дій українських силових структур по боротьбі з тероризмом. Це важко визнавати, але це справді так. Переважна більшість силовиків на сході не здатна виконувати свої обов'язки із захисту наших громадян».

Турчинов також зазначив, що в Донецьку і Луганську вже призначені нові керівники СБУ і проведена повна заміна керівництва спецпідрозділу «Альфа».

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Донецьку міліціонери розступилися перед погромниками маршу за єдність України, натомість слідчий заявив: «Скоро тут буде Росія», прес-служба Донецької облдержадміністрації наголошує: «Відчувши безкарність, екстремісти загострюють ситуацію на Донбасі», в Луганську міліціонери пообіцяли стріляти в спини Внутрішнім військам, тим часом начальник обласного управління МВС у Луганську Володимир Гуславський написав заяву про відставку, на Сході України правоохоронці здають колег терористам; виконувач обов’язків Глави держави Олександр Турчинов заявив у середу: «Силовими методами не вдасться придушити ситуацію на сході», тим часом у Луганську міліція тримає оборону будівлі облуправління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів