«Силовими методами не вдасться придушити ситуацію на сході», – в.о. Президента

13:08 30 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив у середу виконувач обов’язків Глави держави Олександр Турчинов.

Виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов заявив сьогодні, 30 квітня, на нараді з головами обласних державних адміністрацій, що силовими методами ситуацію на сході придушити не вдасться, й пояснив: «Ми знаємо з досвіду Майдану, що використання силових заходів неефективно. Саме з такою ситуацією ми зіткнулися в східних областях. Слід визнати, поставлена мною завдання з локалізації терористів досі не виконана. Без повного кадрового оновлення структур МВС локалізувати і стабілізувати ситуацію не вдасться. Складна економічна ситуація, яка призвела до безробіття, також сприяє виходу людей на вулицю».

Про це інформує сьогодні, 30 квітня, «РБК-Україна». Натомість УНІАН розповідає у повідомленні «Турчинов пояснив, чому АТО виявилася неефективною»:

«Турчинов каже, що за умови значного скупчення людей силові заходи проти терористів є неефективними. Виконуючий обов'язки президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що за умови значного скупчення людей силові заходи проти терористів є неефективними. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на нараді в Адміністрації Президента з головами облдержадміністрацій, коментуючи, чому органи влади у Донецькій та Луганській областях не вдаються до силових заходів у боротьбі з терористами. 

«Наступна проблема – це достатньо велика кількість цивільного населення, обдуреного російською пропагандою, яка підтримує терористів і сприяє захопленню адміністративних будівель і дестабілізації ситуації в регіонах. Ми знаємо з вами з досвіду Майдану, що при наявності достатньо великої кількості людей силові заходи неефективні. З такою ситуацією стикнулися наші силові структури», – сказав Турчинов. Разом з тим він заявив, що силовики не виконали завдання з локалізації терористів та їхнього знищення».

Своєю чергою, «Еспресо.TV» передає в повідомленні «В РНБО пояснили провали українських військових на Сході України»:

«Україна не має досвіду ведення війни, тому цим можна пояснити непрофесійні дії українських військових на сході України. Як передає «Еспресо.TV», про це на брифінгу в антикризовому центру заявила заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

«Ми ніколи не воювали, не мали справу з серйозними терористичними групами на відміну від Росії, тому іноді маємо справу з непрофесійними діями», – зазначила Сюмар. За її словами, Росія отримала такий досвід під час війни в Чечні, і тому російські військові більш досвідченіші в цьому плані, ніж українські.  

«Ми би не хотіли, щоб війна і тероризм стали практикою і нормою життя, але змушені швидко навчитися, щоб ефективно цьому протистояти», – сказала Сюмар».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів