На Сході України правоохоронці здають колег терористам, – ЗМІ (відео)

23:52 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: doneckforum.com

Як повідомляє у вівторок «ТСН.ua», у владі кажуть, що захоплення будівель та зриви спецоперацій відбуваються з вини зрадників.


Відео: «ТСН.ua»

Серед правоохоронців є багато зрадників, через яких ситуацію на сході України не вдається взяти під контроль. Про це кажуть представники влади.

На Донеччині від сьогодні не мають змоги дивитися випуски ТСН та ефір інших українських каналів – Донецький передавальний центр здавався без бою. Сьогодні у РНБО визнали, що міліція добровільно впустила на територію режимного об'єкта невідомих зі зброєю.

«Cпівробітники міліції фактично відкрили терористам двері і жодного спротиву їм не чинили», – розповіла заступник голови РНБО Вікторія Сюмар.

Це вже далеко не перший випадок, коли українські правоохоронці діють на боці загарбника. Майже так само все починалося в Криму.

Як за підручником, тільки замість вокзалів, пошти та телеграфу – телебачення.»1+1», «5-й», «ICTV» та «Перший національний» чужинці одразу замінили трансляцією російського кіно.

Відсьогодні донеччани дізнаються про події в Україні тільки у російській інтерпретації. Охорона передавальної станції – українські міліціонери – добровільно впустила загарбників.

«Правоохоронні структури не готові діяти, тобто стріляти на враження на захисті цих об'єктів», – пояснила Сюмар.

Місцеві, донецькі інженери-телевізійники, стверджують: умовний рубильник, яким можна відімкнути від ефіру російські канали на Донеччині, територіально знаходиться не в передавальному центрі. Влада цього не заперечує, але чомусь російські телеканали все ж не відключає.

«Можна вимкнути і можна поставити охорону. Я б особисто так і зробив», – запевнив секретар РНБО Андрй Парубій. Однак на питання, чому ж влада цього не робить, відповіді Парубій не знайшов.

На патріотичному мітингу у Донецьку міліція спочатку ніби охороняла людей із державними прапорами. Але розступилась, щойно до них підбігли молодики із битками, шашками та георгіївськими стрічками.

У владі кажуть – це звичайний саботаж, бо державна міліція з народом. З яким – сама обирає.

«Просто зрада. Я розмовляв з деякими своїми колегами колишніми по службі безпеки. Вони кажуть: планується спецоперація, потім інформація втікає і конкретна зрада іде по проведенню спецзаходів», – каже депутат від «Батьківщини» Андрій Кожем'якін.

Зрадою пояснили захоплення альфівців у Слов'янську на минулому тижні. Спецслужбовців сфотографували голими та понівеченими, принизили та показали на всю Україну.

У СБУ визнали – хлопців здали місцева міліція та таксисти. Попри ці факти, «розбавити» східні загони силовиків представниками інших регіонів у владі чомусь не квапляться.

«Нам розповідали казку про те, що ситуацію під контролем в цих областях можуть тримати тільки місцеві кадри. Насправді вони її не тримали, вони її здавали. Аваков у нинішній ситуації – це яструб, але потрібно розуміти, що він не один діє. Є керівництво інших силових органів, керівництво країни, яке приймає інші політичні рішення», – пояснює радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський.

Експерти ж вважають, що Схід здають, аби не відбулися вибори президента: у перегонах уже з'явився лідер, і кандидати, що пасуть задніх, роблять все можливе, щоб голосування не було. Андрій Кожем'якін виправдовується: саме він запропонував Раді закон про проведення виборів у ситуації надзвичайного стану.

Закон передбачав введення воєнного стану в окремих районах та збільшення кількості військових – це б дозволило унеможливити пересування терористів територіями східних областей. Та депутати навіть не змогли внести документ до порядку денного.

Про це розповідають кореспонденти «ТСН» Неллі Ковальська, Ірина Павленок.

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Донецьку міліціонери розступилися перед погромниками маршу за єдність України, натомість слідчий заявив: «Скоро тут буде Росія», прес-служба Донецької облдержадміністрації наголошує: «Відчувши безкарність, екстремісти загострюють ситуацію на Донбасі», в Луганську міліціонери пообіцяли стріляти в спини Внутрішнім військам, тим часом начальник обласного управління МВС у Луганську Володимир Гуславський написав заяву про відставку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів