Байден оголосив про найбільший транш допомоги для України: NASAMS включено

20:29 24 серпня 2022 р.

Фото до новини

Сполучені Штати оголосили про найбільший транш оборонної допомоги Україні - майже 2,98 млрд доларів зброї та обладнання надійде Україні за Ініціативою безпекової допомоги Україні.

Про це президент США Джо Байден заявив в середу, 24 серпня, в День незалежності України, пише Dailylviv.com.

"Це дозволить Україні придбати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, системи захисту від безпілотників та радари, щоб забезпечити здатність продовжувати захищатись в довгостроковій перспективі", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті Білого дому.

"Темрява, яка рухає автократією, не зрівняється з полум'ям свободи, яка запалює душі вільних людей усюди", - виголосив американський президент, у вітальному слові до Дня незалежності України.

"Я знаю, що цей День незалежності з гіркотою зустрічають багато українців, адже тисячі з них вбито чи поранено, мільйони мусили переїхати зі своїх домівок і багато стали жервами російських звірств та нападів, - заявив Байден. - Однак шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, свою країну а також 31 рік незалежності".

Байден запевнив, що США, включаючи українську діаспору в країні "прагнуть бачити Україну демократичною, незалежною, суверенною та процвітаючою країною на десятиліття вперед".

"Народ України став натхненням для світу завдяки своїй хоробрості та відданості свободі", - йдеться у твіті Байдена, присвяченому Дню незалежності України.

Пакет «Україна» на 3 млрд доларів США включає:

- 250 000 снарядів для артилерії та мінометів;

- 6 національних перспективних зенітно-ракетних систем NASAMS;

- нові засоби для боротьби з дронами під назвою Vampire;

- додаткові дрони RQ-20 Puma;

- контрбатарейні радари.

27 червня 2022 року, за інформацією з джерел, служба CNN повідомила, що найближчим часом США планують оголосити про закупівлю для України передового комплексу протиракетної та протиповітряної оборони середньої та великої дальності. Вже 28 червня 2022 року журналіст видання Politico Пол Маклірі повідомив, що українські військові проходять навчання на комплексі NASAMS.

3 липня 2022 року, відповідно до заяви міністра оборони України Олексія Рєзнікова стало відомо, що Україна отримує від Сполучених Штатів Америки три ракетні комплекси NASAMS. А 15 липня 2022 року речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат повідомив, що Україна отримає дві батареї. Також він зазначив, що поки точна кількість зенітно-ракетних комплексів, які отримає Україна, не може бути оприлюднена.

31 липня 2022 року у Міністерстві оборони США повідомили, що вже почали закупівлю ЗРК NASAMS, які обіцяли передати Україні.

24 серпня США подарують Україні 3 млрд доларів на зброю проти Росії

Крим – це Україна, і Анкара підтримує Крим у складі України,- Ердоган

Новітні системи ППО IRIS-T приїдуть в Україну з Німеччини найближчими тижнями

росія готує удари по цивільній інфраструктурі і урядових об'єктах України, - США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів