Крим – це Україна, і Анкара підтримує Крим у складі України,- Ердоган

18:53 23 серпня 2022 р.

Фото до новини

Війна України з Росією має завершитись справедливим миром і окупований Крим має повернутися до складу України.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у ході саміту Кримської платформи у вівторок, 23 серпня, пише Dailylviv.com.

"Ми вважаємо, що війна, яка триває від 24 лютого, має завершитися справедливим миром на основі територіальної цілісності та суверенітету України. Туреччина доклала надзвичайних зусиль для того, щоб створити дипломатичний ефективний канал для досягнення цієї мети. Ми маємо суттєві досягнення у цьому питанні. Зокрема, можна назвати зустріч міністрів закордонних справ в Анталії у березні, мирні переговори у Стамбулі, зернову угоду", - сказав Ердоган.

Він наголосив, що міжнародне право вимагає, щоб Крим повернули Україні.

"Від самого початку Туреччина відкрито заявляла, що анексія Криму є неконституційною та незаконною, і не визнає її. Це принципова позиція як із правових, так і з моральних міркувань. Міжнародне право по суті визначає, що Крим має повернутися до складу України, невід’ємною частиною якої він є", – наголосив турецький президент.

"Це критично важливо для всього регіону та для світової системи безпеки, для стабільності, для підтримки територіальної цілісності України, її суверенітету, для політичної системи", - сказав він.

Турецький лідер наголосив, що Крим – це Україна, і Анкара підтримує Крим у складі України.

Ердоган додав, що кримські татари – це громадяни України, і Крим має розвиватися в їхніх інтересах.

"Для Туреччини пріоритетом також є забезпечення безпеки і добробуту споріднених із нами кримських татар, які є одним із корінних народів Криму. Наші кримські татари пильно спостерігають за останніми подіями в Криму", – сказав Ердоган.

Президент створив Консультативну раду з деокупації та реінтеграції Криму

Ми повернемося в український Крим,- Президент України (відео)

Зеленський повідомив, про що говорив з Ердоганом у Львові (доповнено)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів