Бачимо прогрес українського контрнаступу, - Блінкен

19:58 6 вересня 2023 р.

Фото до новини

Триває візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва, під час якого він запевнив, що США працюватимуть з партнерами над відновленням української економіки та демократії

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США бачать прогрес українського контрнаступу, пише Dailylviv.com

Ентоні Блінкен під час візиту у Києві повідомив, що перебуває в Україні, щоб продемонструвати довгострокову і рішучу підтримку Україні, яка бореться проти російської агресії. Держсекретар США додав, що Сполучен Штати хочуть переконатися, що Україна має все необхідне для успішного контрнаступу.

«Ми хочемо, щоб Україна мала сильну обороноздатність, щоб подібні атаки не повторювалися в майбутньому», — сказав Ентоні Блінкен. Він запевнив, що Сполучені Штати працюватимуть з партнерами над відновленням української економіки та демократії. 

Держсекретар США разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вшанував пам'ять полеглих українських воїнів на Берковецькому кладовищі. «Це жест поваги до всіх українських солдатів, які віддали своє життя за нашу свободу і право на життя», — сказав очільник української дипломатії.

Це вже четвертий візит Ентоні Блінкена до Києва з початку повномасштабної агресії Росії проти України, який згідно з попереднім планом триватиме два дні.  

Підтримка України - найкраща інвестиція в безпеку США за всю історію - сенатор

Майже третина американців підтримали б відправку військ США на війну в Україну

Україна продовжить наступ: якої зброї треба від США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів