Майже третина американців підтримали б відправку військ США на війну в Україну

20:37 5 серпня 2023 р.

Фото до новини

Такими є результати опитування, здійсненого компанією Redfield & Wilton Strategies ексклюзивно на замовлення видання Newsweek.

Про це інформує «Голос Америки», пише Dailylviv.com.

Чверть респондентів не підтримали б таку ідею, але і не виступають проти. 34% висловилися проти.

Майже кожен десятий респондент не знав, що відповісти.

“Рішуче підтримали б” введення військ США в Україну в основному особи віком від 27 до 42 років (названі “міленіалами”). Майже третина респондентів старше 59 років заявили, що вони проти розміщення американських військ в Україні, а ще 25% “категорично” виступають проти цієї пропозиції.

В опитуванні Newsweek 47% респондентів сказали, що підтримують або рішуче підтримують вступ України до НАТО, і лише 15% проти цього.

Трохи більше чверті заявили, що НАТО має прийняти Україну негайно, тоді як 37% вважають, що Україна має стати державою НАТО після закінчення війни з Росією.

Згідно зі статтею 5, члени НАТО зобов’язані розглядати напад на одну державу як напад на всі, і це одна з причин вагань щодо дозволу Україні стати частиною НАТО, поки вона ще перебуває у стані війни з Росією, нагадує Newsweek.

Керуючись зобов'язаннями захищати країни, які є членами альянсу, як повідомляв Голос Америки, на початку лютого 2022 року президент США Джо Байден спрямував додатково 3000 військових США на східні кордони НАТО, до Польщі та Румунії.

Видання нагадує, що США є найбільшим спонсором України з точки зору військової допомоги, але адміністрація президента Джо Байдена багато разів заявляла, що виключає участь американських військових у бойових діях в Україні.

Newsweek звернувся до Пентагону з проханням прокоментувати отримані результати, але там відмовилися від коментарів.

Всього в онлайн-опитуванні, яке проводилося з 25 по 26 липня, взяли участь 1500 осіб.

Системи ППО від США будуть в Україні найближчими днями – Данілов

Україна продовжить наступ: якої зброї треба від США

Контрнаступ України буде важким і тривалим - Пентагон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів