США пропонують Україні гарантії безпеки, подібні до ізраїльських

20:29 9 липня 2023 р.

Фото до новини

Це означає надання зброї та можливостей, необхідних для захисту

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден розповів, що в розмові з президентом України Володимиром Зеленським запропонував, що тим часом під час процесу вступу, «який може зайняти деякий час», США могли б забезпечити Україні «безпеку на кшталт тої, яку забезпечують для Ізраїлю».

«Це означає надання зброї та можливостей, необхідних їм для захисту. Якщо буде угода, припинення вогню, якщо буде мирна угода, я думаю, ми можемо це вирішити», — сказав американський президент в інтерв'ю CNN.

Він також згадав свою зустріч із путіним у Женеві та вимогу російського диктатора виключити можливість вступу України в НАТО. Тоді Байден нібито відповів, що нікому не закриє шлях до НАТО.

Торкаючись питання вступу Швеції до Північноатлантичного альянсу, Байден зазначив, що веде переговори з лідерами Туреччини та Греції про посилення оборони цих країн, що також призведе до ратифікації Туреччиною документів про вступ Швеції.

Байден також прокоментував рішення відправити Україні касетні боєприпаси. Він заявив, що це було важке рішення, яке він ухвалював довго, але воно було необхідним через те, що в українців «закінчуються боєприпаси». 

Україна у червні виробила більше снарядів, ніж за весь 2022 рік - Камишін

Ухвалювати рішення про вступ України до НАТО зарано - Байден

Україна не приєднається до НАТО після цього саміту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів