Україна не приєднається до НАТО після цього саміту

16:52 9 липня 2023 р.

Фото до новини

Тому що США і Німеччина не хочуть розв'язувати Третю світову війну.

Про це повідомило Польське радіо з посиланням на The Telegraph, пише Dailylviv.com.

На саміті НАТО, що відбуватиметься у Вільнюсі 11-12 липня, Німеччина наполягатиме на відстрочці вступу України, побоюючись, що це може призвести до війни Північноатлантичного альянсу з Росією.

Як зазначається, джерело видання в НАТО поінформувало, що Німеччина використає саміт для того, щоби переконати інших членів організації зосередитися на гарантіях безпеки для України, а не на пропозиціях щодо членства країни в Альянсі.

«Берлін стримано ставиться до перспективи пропозиції (Україні, – ред.) негайного членства — йому потрібні процес і час для розробки гарантій, щоби фактично заблокувати це членство. Німеччина не хоче, аби президент РФ Володимир Путін потенційно випробував п'яту статтю Північноатлантичного договору», — пояснює газета, оскільки згідно з статтею 5 в разі збройного нападу на державу-члена НАТО інші країни-учасниці вважатимуть це нападом на всіх членів Альянсу і вживатимуть необхідних заходів для допомоги.

The Telegraph інформує, що подібно поводиться і президент США Джо Байден, який сказав, що хоче уникнути ситуації, коли б «ми всі воювали з Росією». Американський лідер підкреслив, що Україна «не готова» до членства в Північноатлантичному альянсі, і що «це займе деякий час».

У статті зазначається, що від радника з національної безпеки Джейка Саллівана також можна було почути: «Ми не хочемо розв'язувати Третю світову війну. Україна не приєднається до НАТО після цього саміту».

Як пише британське видання, політики з Німеччини та США приватно попереджали, що вступ України до НАТО може перетворити нинішній конфлікт на відкриту війну між НАТО та Росією.

В Естонії закликали відкрити Україні чіткий шлях до членства в НАТО

На Вільнюському саміті Україна отримає алгоритм вступу до НАТО - заступник міністра МОУ

Усі 30 країн-членів НАТО погоджуються з необхідністю вступу України до Альянсу - віцепрем’єрка Стефанішина

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів