США підтвердили початок переговорів з Україною про гарантії безпеки

22:18 31 липня 2023 р.

Фото до новини

США підтвердили початок переговорів з Україною про гарантії безпеки цього тижня

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу, пише  Dailylviv.com.

«Ці переговори почнуться цього тижня», - зазначив представник Держдепартаменту США, уточнивши, що дискусії на нинішньому етапі проходитимуть у віртуальному форматі.

Міллер нагадав, що країни G7 під час зустрічі у Вільнюсі минулого місяця взяли на себе зобов’язання провести двосторонні переговори з урядом України щодо довгострокової підтримки України у сфері безпеки. За його словами, це має забезпечити ЗСУ здатністю захищати країну та стримувати майбутні потенційні напади, а для держави - відновлювати економіку, захищати своїх громадян та прагнути до інтеграції в євроатлантичне співтовариство. Міллер підкреслив, що цей процес відбуватиметься окремо від допомоги, яку США регулярно забезпечують Україні.

Він також зазначив, що в Вашингтоні розглядають цей процес в контексті зусиль по двох напрямках. «Перший – це допомога у сфері безпеки, щоби підтримати їхні зусилля з відсічі російській агресії, а другий – створення довгострокової перспективи для Збройних сил, що може послужити стримуючим ефектом від майбутньої російської агресії»,- зазначив Міллер.

81 російський олігарх підтримував або підтримує армію рф з 2014 року

Москва за дев'ять днів обстрілів знищила 180 тисяч тонн зерна

Ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду РФ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів