США і ДБР посилюють контроль за шахрайством і корупцією в Україні

14:39 17 липня 2023 р.

Фото до новини

Державне бюро розслідувань та Офіс Генерального інспектора Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID OIG) підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Про це інформує ДБР, пише Dailylviv.com.

Документ сприятиме подальшим зусиллям із забезпечення нагляду та підзвітності програм USAID, які надаються під час російського вторгнення в Україну.

Меморандум підписали директор ДБР Олексій Сухачов та в.о. керівника Офісу Генерального інспектора USAID Ніколь Л. Ангарелла. Цьому передували численні візити посадовців Офісу Генерального інспектора Агентства в Україну.

Меморандум сприятиме обміну інформацією щодо розслідувань випадків шахрайства, корупції та будь-якої іншої незаконної діяльності, пов'язаної з програмами, що фінансуються USAID та спрямовані на підтримку нашої держави та українського народу.

На переконання сторін, налагоджена співпраця з ДБР посилить незалежний нагляд Офісу Генерального інспектора USAID за програмами USAID в Україні. Вони включають гуманітарну допомогу, програми розвитку та пряму бюджетну підтримку українського Уряду в розмірі 22,9 мільярда доларів США.

«Оскільки я взяла на себе зобов'язання перед Конгресом, USAID та американськими платниками податків, нагляд за діяльністю USAID в Україні є головним пріоритетом діяльності мого офісу», - наголосила пані Ангарелла. Вона додала: «Ми вітаємо співпрацю з ДБР в межах цього Меморандуму про взаєморозуміння щодо обміну інформацією з метою виявлення, припинення, розслідування та судового переслідування злочинної діяльності, що впливає на надання істотної допомоги Україні зі сторони USAID».

«Сьогодні Україна чітко заявила про свою мету – бути в сім'ї цивілізованих народів. Державне бюро розслідувань здійснює системний поступ, впроваджуючи у свою діяльність кращі західні правоохоронні практики. У зв'язку з цим, підписання Меморандуму є ще одним кроком наближення України до європейської інтеграції України. Ми цінуємо та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Офісом Генерального інспектора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)», - сказав директор Бюро Олексій Сухачов.

Нагадаємо, у липні Офіс Генерального інспектора USAID відкрив офіс у Посольстві США в Києві, де на постійній основі працюватимуть двоє слідчих з кримінальних справ.

 
 
 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів