Підтримка України - найкраща інвестиція в безпеку США за всю історію - сенатор

12:43 24 серпня 2023 р.

Фото до новини

З лютого 2022 року, від початку агресії Кремля проти України, влада у Вашингтоні вже надала Україні військову допомогу на суму понад 66 мільярдів доларів, повідомила на початку серпня газета Washington Post

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com

«Ми надали Україні менше ніж 3 відсотків річного бюджету на озброєння у вигляді військової допомоги, але цього було достатньо, щоб українські війська знищили половину російської армії», — оцінив у середу (23 серпня) ввечері сенатор США Ліндсі Грем, який перебуває з візитом у Києві.

23 серпня президент Володимир Зеленський зустрівся з трьома сенаторами США у Києві. Під час зустрічей першочергово обговорювалось питання обороноздатності України.

Грем оцінив передачу військової підтримки Україні як «найкращу інвестицію в безпеку США за всю історію».

«Це найкраща інвестиція для американської безпеки за весь час. Україна прекрасний партнер! Ми не бачили такого партнера з часів Черчилля», — наголосив сенатор США.

«Коли почалося російське вторгнення, нам казали, що Київ впаде за чотири дні, а країна — за три тижні. Це було найбільше нерозуміння українців та переоцінка російської армії нашою розвідкою», — підкреслив Грем.

З лютого 2022 року, від початку агресії Кремля проти України, влада у Вашингтоні вже надала Україні військову допомогу на суму понад 66 мільярдів доларів, повідомила на початку серпня газета Washington Post.

Майже третина американців підтримали б відправку військ США на війну в Україну

Системи ППО від США будуть в Україні найближчими днями – Данілов

Україна продовжить наступ: якої зброї треба від США

Контрнаступ України буде важким і тривалим - Пентагон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів