Україна переможе за будь-яку ціну: про неї говорили Блінкен і Кулеба

08:17 6 березня 2022 р.

Фото до новини

Зустріч державного секретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ України Дмитра Кулеба у прикордонні.

Про це повідомляє Голос Америки, пише Dailylviv.com.

Безпекова, гуманітарна, економічна підтримка України з боку світової спільноти зростатиме. Про це, спілкуючись із ЗМІ разом з міністром закордонних справ України Дмитро Кулебою у суботу, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Державний департамент США.

"І тиск на Росію, який є не лише безпрецедентним, який не лише створює дуже, дуже конкретні наслідки для Росії, цей тиск також не лише продовжуватиметься - він зростатиме доки ця війна, війна за вибором, не завершиться", - заявив Блінкен.

Між тим міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив переконання, що Україна "у будь-якому разі" переможе у війні.

"Питання у ціні, ціні перемоги. І якщо наші партнери продовжуватимуть ухвалювати рішучі, системні рішення щодо посилення економічного та політичного тиску щодо України, якщо вони будуть продовжувати постачати нам необхідні озброєння, ціна буде меншою", - заявив Кулеба.

Говорячи про ціну перемоги України, Блінкен заявив, що США прагнуть, щоб її ціна була якнайменшою, а перемогу було здобуто якнайшвидше.

"Але ми у цьому разом з Україною, так чи інакше. У короткостроковій перспективі, у середньостроковій, у довгостроковій. Ми у цьому разом. Ми матимемо успіх разом. Україна переможе", - заявив Блінкен.

Блінкену поставили запитання про прохання України надати бойові літаки. У відповідь американський посадовець заявив, що робота та переговори проводяться щодо "всього".

"Зрештою, їх [українців] сила, їх рішучість, їх відданість, за підтримки США та підтримки світу - переможе", - заявив Блінкен.

Як повідомляє "Укрінформ", міністр закордонних справ України заявив у суботу, що мав продуктивну розмову з Блінкеном. За його словами, розмова стосувалась ефективності санкцій, а також майбутніх кроків щодо постачання Україні необхідного озброєння і застосування додаткових санкцій проти Росії.

Як повідомляв "Голос Америки", раніше у Пентагоні заявили, що поки що відсутні докази того, що Росія чинить перепони надходженню до України безпекової допомоги.

Раніше у МЗС Росії заявили, що поставки західних озброєнь "призведуть до ще більших втрат України". У Кремлі також заявили, що це призведе до поширення цих озброєнь в країнах Європи.

США закликали своїх громадян негайно покинути Росію

Кремлівського тирана треба ізолювати від грошей за продаж нафти і газу

Кремль запланував створити в західних областях федеративну республіку Україна,- СБУ

В Україну надійде додаткова партія енергетичного вугілля з Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів