255 спроб перетину польського кордону з території Білорусі за добу

17:31 19 листопада 2021 р.

Фото до новини

Від початку року таких спроб було 35 тисяч.

У п’ятницю, 19 листопада віцеміністр національної оборони Польщі Войцєх Скуркєвич представив під час засідання Комісії закордонних справ та ЄС, що діє при польському Сенаті, огляд ситуації на польсько-білоруському кордоні. За словами політика, на кордоні зафіксовано багато спроб нелегального перетину польського кордону з території Білорусі. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Як сказав Скуркєвич, останньої доби неподалік села Дубіче Церковні (пол. Dubicze Cerkiewne) група мігрантів, яка налічувала 500 осіб, намагалася форсувати огорожу і прорватися на територію Польщі. Польські прикордонники та поліція затримали штурм, але внаслідок сутичок було поранено польських військових:

«Мігрантів стримано, але, на жаль, у цих сутичках було поранено чотирьох польських солдатів. Двом було надано допомогу на місці, а інших двох треба було транспортувати до лікарні».

Віцеміністр національної оборони наголосив, що захист кордону з Білоруссю забезпечує 15 тисяч польських військових.

За інформацією Прикордонної служби Польщі, останньої доби було зафіксовано 255 спроб перетину польського кордону з території Білорусі. Від початку року таких спроб було 35 тисяч.

Польща збудує стіну на кордоні з Білоруссю: колючий дріт не зупиняє мігрантів

Польща скерувала до державного кордону 1000 солдатів

Париж зачекає: біля кордону з Польщею затримали нелегалів, які прямували у Францію

Незаконних мігрантів із сусідньої Білорусі зустрінуть прикордонники, військовослужбовці і поліційні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів