Новини Львова (cтор. 8518)

Фото для новини

12:48 6 вересня 2013 р.

До Будинку правосуддя у Львові не ходить громадський транспорт

До будинку на вул. Чоловського, 2, де розташовані Львівський окружний адмінсуд, суди Сихівського і Галицького районів Львова, Державна судова адміністрація, Національна школа суддів, не ходить громадський транспорт.

Ситуації

12:12 6 вересня 2013 р.

26 туроператорів Львівщини вимагають змінити графік робота замків "Золота підкова"

26 туроператорів Львівщини звернулися до Львівської обласної ради з проханням змінити графік роботи філій Львівської картинної галереї, зокрема, замків «Золота Підкова». Про це інформує прес-служба ЛОР.

Культура

10:55 6 вересня 2013 р.

Сьогодні студенти з Японії дадуть мовний майстер-клас у львівській гімназії імені Василя Симоненка

Навчальний заклад відвідають 30 студентів з з університету Йокогами і ознайомляться з оригінальними проектами кожного класу, підготовленими японською мовою.

Наука і техніка

10:48 6 вересня 2013 р.

10 років тому головний санітарний державний лікар Львівщини "закрив" Грибовицьке сміттєзвалище, але воно дотепер працює

Рішення головного державного санітарного лікаря Львівської області від 2003 року про закриття сміттєзвалища у Грибовичах під Львовом було замало, щоб змусити всі гілки влади на Львівщині його виконати.

Природа

Фото для новини

10:42 6 вересня 2013 р.

У Шанхаї відкрили перший Український культурний центр у Китаї

Відбулася презентація книги відомого китайського художника Чжен Жен Гана «Листи кохання до України». Відтак Чжан Лі Чін виконав українські популярні пісні на баяні, а Жен Цзя Чі - на цимбалах.

Культура

10:28 6 вересня 2013 р.

16 вересня відкриється Львівський англомовний університет для трьохсот старшокласників

До 10 вересня учні 10-11 класів ще мають нагоду зареєструватись і обрати собі навчальний курс із 67-ми таких курсів різного напряму: від прикладних наук до загального розвитку. Навчатимуться студенти за програмами массачусетського і гарвардського університетів, які визнані одними з найкращих у Сполучених Штатах Америки.

Наука і техніка

10:00 6 вересня 2013 р.

На матч Україна - Сан-Марино у Львові запустять експрес-автобуси і подовжать графік руху транспорту

Сьогодні на стадіоні «Арена Львів» відбудеться міжнародний кваліфікаційний матч на Кубок світу ФІФА 2014 в Бразилії між національними збірними командами України та Сан-Марино. Для забезпечення якісного перевезення вболівальників буде продовжено графік руху громадського транспорту, збільшено кількість одиниць транспорту на маршрутах на вул. Стрийську. Одночасно будуть запроваджені додаткові експрес-маршрути з пл. Петрушевича. Про це повідомили прес-служба ЛМР з посиланням на управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради.

Спорт

09:46 6 вересня 2013 р.

У липні та серпні поляки відкрили 56 тисяч нових фірм

"Це рекорд" – повідомляє Польське радіо з поситланням на безкоштовне видання «Mеtro» і пояснює, що цей рекорд є примусовим: у такий спосіб поляки тікають від безробіття. Кількість осіб, які прагнуть зайнятися своїм бізнесом, зростає щомісяця.

Економіка

22:53 5 вересня 2013 р.

Робота - у Польщі, пенсія - в Україні

Громадяни України, які на законних підставах працюють в Республіці Польща, відтепер збережуть набуті згідно з польським законодавством права на соціальне забезпечення після завершення трудової діяльності і повернення в Україну.

Економіка