У Львові знешкодили угруповання рекетирів

18:50 16 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: pronovik.info

Його учасники вчиняли розбійні напади, викрадання і вимагання.

Про це повідомляє сьогодні, 16 грудня, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС. За його інформацією, працівники обласного управління з боротьби з організованою злочинністю встановили та затримали учасників злочинної групи, які в листопаді, застосувавши фізичне насилля та погрожуючи вбивством і використовуючи  вогнепальну та холодну зброю, викрали жителя Львова.

Насильно утримуючи жертву, вони вимагали у нього 100 тисяч доларів США, а також передачі їм частини «бізнесу». Як розповів начальник обласного управління з боротьбі з організованою злочинністю, полковник міліції Василь Телиця, ці бандити заволоділи коштами в сумі 50 тисяч грн., ювелірними виробами та автомобілем марки «Toyota Land Cruiser Prado» потерпілого.

Василь Телиця повідомив також: «Один із учасників групи, яка тривалий час тероризувала жителів області, – іноземець, п’ятеро учасників – мешканці Львівщини. Всі вони – раніше судимі. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та з огляду на суспільну небезпеку Галицький районний суд Львова обрав щодо міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

За цим фактом, щодо учасників організованої злочинної групи у складі шести осіб, відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 189 (вимагання) і частиною 3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу.

Правоохоронці встановлюють причетність затриманих до інших фактів протиправної діяльності, тому звертаються до мешканців області з проханням надати інформацію щодо осіб, які стали жертвами злочинної групи, в УБОЗ ГУМВС України у Львівській області за телефонами: 234-07-20 та 067-313-07-03 або за адресою: м. Львів, вулиця Наукова, 16.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів