У Львові вимагають відкрити школи, де вакциновано 100% педагогів: за день зібрали 400 підписів з 500 необхідних

20:00 2 листопада 2021 р.

Фото до новини

У Львові за один день зібрали 400 підписів з 500 необхідних під петицією за відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час червоної зони, за умови 100% вакцинації колективів цих закладів.

Петиція була розмішена на порталі електронних петицій сьогодні, 2 листопада. Її авторка - Анна Косарєва. Якщо петиція набере 500 голосів, її мають розглянути у Львівській міськраді, пише Dailylviv.com.

"На початку вересня в постанові КМУ №1236 були внесені зміни, які дозволяли роботу освітніх закладів в червоній зоні за умови 100% вакцинації колективу. І саме можливість продовжувати роботу не у форматі дистанційного навчання спонукало більшість освітніх колективів вакцинуватися.
Але у жовтні, навіть до моменту проголошення червоної зони у Львові, школи і позашкілля були відправлені на дострокові канікули на тиждень раніше, а з першого листопада переведені на дистанційне навчання",- йдеться в петиції.

За словами авторки, це суперечить змінам до постанови Кабінету міністрів та численним рекомендацій UNICEF не закривати школи.

"Навчання за допомогою дистанційних технологій в першу чергу б‘є по родинах з дітьми молодшого шкільного віку, в яких батьки змушені обирати між власне своєю роботою та організацією навчання дітей вдома, та родин з соціально незахищених верств населення, в яких нема матеріальної можливості забезпечити дітей засобами для організації дистанційного навчання: інтернетом та смартфоном/планшетом/комп’ютером",- наголошує Анна Косарєва.

Кожен день відсутності доступу до школи, вважає авторка петиції, лише поглиблює соціальну нерівність в доступі до освіти і для дітей з особливими освітніми потребами.

"Ураховуючи, що 2021-2022 навчальний рік є вже третім роком закриття шкіл поспіль, а також численні дослідження щодо відсутності значного впливу від закриття шкіл на розповсюдження COVID-19 та довготривалих, відкладених наслідків постійного переривання навчального процесу, ми просимо відкрити освітні заклади зі 100% вакцинованого персоналу. З контролем по дотриманню соціальної дистанції, гігієнічних норм та маскового режиму. Але повернути усім дітям право на здобуття освіти",- закликає Анна Косарєва.

Учні 5-11 класів йдуть на дистанційне навчання, – мер Львова

Погіршення епідеміологічної ситуації: дистанційне навчання до середини листопада

Чому у червоній зоні карантину треба дозволити планову госпіталізацію та оперативні втручання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів