Чому у червоній зоні карантину треба дозволити планову госпіталізацію та оперативні втручання

11:16 15 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Профільна комісія ініціює звернення Львівської облради щодо розробки механізмів проведення планових операцій у «червоній зоні».

Постійна комісія з питань охорони здоров’я та материнства ініціювала звернення Львівської обласної ради до Міністерства охорони здоров’я щодо розробки механізмів проведення планових оперативних втручань під час дії «червоної зони» епідемічної небезпеки для пацієнтів, які пройшли курс вакцинації проти COVID-19, або тих, які мають підтверджені негативні ПЛР-тести. Про це повідомила пресслужба Львівської облради, пише Dailylviv.com

«В Україні зараз діє адаптивний карантин. З одного боку – в «червоній зоні» дозволено здійснювати перевезення, працює транспорт і освітні установи та заклади громадського харчування. З іншого – обмеження забирають у пацієнта можливість планової госпіталізації чи операції. Необхідно переглянути ці питання і дозволити планові оперативні втручання тим пацієнтам, які пройшли вакцинацію. Це можуть робити ті заклади охорони здоров’я, які мають на 100% вакцинований персонал.

Насправді це виклик для медичної системи, адже, відтерміновуючи операції, ми потім створюємо велике навантаження на галузь. Окрім того, людина, яка потребує планової операції, змушена йти у приватні медичні заклади і витрачати великі кошти. Якщо ж ми говоримо про заборону планової госпіталізації та оперативних втручань, то приватні установи не повинні бути винятком.

Варто розуміти ще один ризик – зменшення кількості операцій через заборону буде негативно впливати на звіти медичних закладів для НСЗУ, яка фінансує лікарні саме за звітом минулого року.

Таким чином ми програємо боротьбу за пацієнта, а вона дуже важлива», - розповів депутат обласної ради Олег Дуда.

Нові випадки коронавірусу: найбільше за добу - у Львівському районі

Якась фабрика смерті: львівська журналістка просить міністра МОЗ перевірити смертність у лікарні швидкої допомоги

442 пацієнти - з пневмоніями, 38 – у реанімації: в лікарню швидкої допомоги у Львові приїхав міністр охорони здоров'я

Офіційна статистика госпіталізації з ковідом не відповідає реальності, - Антикорупційний штаб

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів