ШІ від компанії Meta перевірятиме роботу інших моделей штучного інтелекту

22:20 20 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Ця модель буде для загального користування. Але поки що не в Україні.

Власник Facebook Мета заявила, що випускає серію нових моделей штучного інтелекту від свого дослідницького підрозділу, включно з «оцінювачем-самоучкою», який може запропонувати шлях до меншої участі людини в процесі розробки штучного інтелекту. Багато хто в галузі штучного інтелекту розглядає таких агентів як цифрових помічників, достатньо розумних, щоб виконувати широкий спектр завдань без втручання людини. Про це повідомляє Reuters, пише DailyLviv.com.

Самовдосконалювані моделі можуть усунути потребу у часто дорогому та неефективному процесі, який використовується сьогодні під назвою «Навчання підкріпленням за допомогою зворотного зв’язку людини», що потребує участі людей-анотаторів, які повинні мати спеціалізований досвід, щоб точно позначати дані та перевіряти відповіді на складні математичні та письмові запити. 

Читайте такожШтучний інтелект: безсмертя людини чи вимирання людства

«Ми сподіваємося, що штучний інтелект стає все більш і більш надлюдським, що він буде все краще і краще перевіряти свою роботу, так що він насправді буде кращим, ніж звичайна людина», — сказав Джейсон Вестон, один з дослідників.

«Ідея бути самоучкою та здатність до самооцінки в основному мають вирішальне значення для ідеї досягнення такого надлюдського рівня ШІ», — сказав він.

Інші компанії, зокрема Google і Anthropic, також опублікували дослідження концепції RLAIF або Reinforcement Learning from AI Feedback. Однак, на відміну від Meta, ці компанії не випускають свої моделі для загального користування.

Читайте такожРозбагатіли на штучному інтелекті

Установіть багатофакторну автентифікацію або двоетапну перевірку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів