Розбагатіли на штучному інтелекті

07:47 31 травня 2023 р.

Фото до новини

Nvidia поповнила елітний клуб американських компаній на кшталт Apple і Microsoft з ринковою капіталізацією понад $1 трлн.

Компанія Nvidia стала першим виробником мікрочіпів, ринкова капіталізація якого досягла 1 трлн доларів. Про це повідомив Reuters, пише Dailylviv.com

Заснована в Кремнієвій долині 30 років тому Nvidia поповнила елітний клуб американських компаній на кшталт Apple і Microsoft з ринковою капіталізацією понад $1 трлн.

У вівторок вартість акцій компанії на Нью-Йоркській фондовій біржі перевищила $412, збільшившись більш ніж на 30% з минулого тижня.

У понеділок глава Nvidia Дженсен Хуанг на виставці Computex у Тайбеї представив нові продукти компанії, пов'язані зі штучним інтелектом, і заявив, що "світ досяг переломного моменту нової ери обчислень".

Зараз потужні чіпи Nvidia на зразок H100 лежать в основі більшості AI-додатків. Чат-бот ChatGPT, який після запуску минулого року викликав масовий інтерес до технологій штучного інтелекту, було навчено за допомогою 10 тисяч графічних процесорів Nvidia, встановлених у суперкомп'ютері Microsoft.

Водночас для Nvidia зростає конкуренція з боку AMD та Intel, які активно розробляють власні рішення.

На успіх цих компаній вплине попит на AI-технології, який необхідно буде підтримувати в найближчі роки.

У Львівській ОВА готуються до штучного інтелекту: прослухали лекцію про ChatGPT

Штучний інтелект візьме контроль над людством, якщо не призупинити розробку нових версій ChatGPT

Чат-бот Microsoft зі штучним інтелектом має войовниче альтер-его, без морального компасу - Washington Post

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів