Гайд з вибору Apple Watch: як порівняти моделі, щоб вибрати ідеальну

14:55 29 травня 2023 р.

Фото до новини

Минулого року Apple представили вже восьму серію розумних годинників.

З огляду на попередні покоління, які цілком функціональні, вибір підхожої моделі стає ще складнішим. Розповідаємо, на які критерії дивитися, щоб було простіше вибрати відповідний смартгодинник.

Розмір гаджета

На минулій презентації компанії в лайнап додалися Watch Ultra. Це найбільший годинник, коли-небудь випущений Apple. У нього корпус 49 мм і збільшений екран, здатний відображати шість рядків тексту, що дає змогу бачити більше інформації.

Наступний за величиною дисплей — у 45-міліметрових Series 8 і 7. Watch 6 поставлялися в 44-міліметровому корпусі. Саме він використовується у у SE. Але якщо вам потрібно більше компактності, можна купити Apple Watch Series 8 у варіанті з корпусом 41 мм. Або розглянути 40-мм SE.

Дизайн

Отже, у вас є п'ять розмірів годинника. Крім них, Apple використовує три матеріали для виготовлення корпусів: алюміній для Watch SE, алюміній або нержавіюча сталь для Series 8 і титан для Ultra. Для кожного корпусу є можливість вибору кольору:

  • алюміній представлений у Midnight, Starlight і Silver;
  • нержавіюча сталь доступна в графітовому, срібному та золотому кольорах;
  • титан доступний тільки в одному колірному варіанті.

Крім вибору кольору корпусу, у вас є величезний асортимент ремінців. Деякі з них сумісні тільки з певними розмірами годинника. Інші доступні для всіх версій, але значно збільшують вартість Apple Watch.

Довговічність

Різні елементи конструкції впливають на стійкість годинника до зносу та механічних пошкоджень. Наприклад, Watch Ultra з титану витримує перепади висот, високі та низькі температури, занурення у воду, заморожування/розморожування, удари та вібрацію. Якщо вам потрібен годинник з водонепроникністю до 100 метрів, варто не роздумуючи брати версію Ultra.

У восьмій серії використовується алюміній і нержавіюча сталь, вони стійкі до корозії. Watch Series 7 і годинники минулих поколінь теж можна знайти в титановому виконанні. Вони не такі зносостійкі як Ultra, але міцніші за сталь у восьмій серії.

Ultra краще переносять удари завдяки сапфіровому передньому склу дисплея, його захищають підняті краї корпусу. Apple Watch Series 8 також оснащені міцним сапфіровим склом у моделях з нержавіючої сталі. В алюмінієвих версіях встановлено скло Ion-X.

Функції здоров'я та безпеки

Apple додавала нові можливості в годинник поступово, покоління за поколінням. Щоб було наочно, розберемо, які пристрої підтримують конкретні функції:

  1. Сирена — тільки Ultra здатні відтворювати 86-децибельний звуковий сигнал, який чути на відстані до 180 метрів, що зручно, якщо ви заблукали в горах.
  2. Відстеження циклу — S8 і Ultra.
  3. Рівень кисню в крові — з Series 6 по 8, у SE обох поколінь функція відсутня.
  4. ЕКГ — з Series 4. SE 2022 не можуть проводити електрокардіограму, але вони можуть повідомляти про високу та низьку частоту серцевих скорочень і нерегулярний серцевий ритм.

Виявлення дорожньо-транспортних пригод і падіння підтримують усі моделі з WatchOS 9 (S4 і новіші).

Розумний годинник Apple — чудовий аксесуар для повсякденного використання. Якщо розібратися в характеристиках кожної моделі, можна знайти ідеальний варіант.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів