Штучний інтелект візьме контроль над людством, якщо не призупинити розробку нових версій ChatGPT

10:37 30 березня 2023 р.

Фото до новини

Інтелектуали вважають, що настав час для розробки і впровадження загальних протоколів безпеки і створення регуляторних державних органів.

«Нелюдський розум штучного інтелекту може перевершити нас, перехитрити, зробити нас застарілими та замінити нас. Є ризик втрати контролю за нашою цивілізацією».

Це слова з листа, під яким підписалися Ілон Маск, Стів Возняк, провідні експерти в галузі штучного інтелекту Стівен Расселл та Ієшуа Бенджіо й тисяча інших представників еліти IT-індустрії та науки, які вперше відкрито визнали страх перед можливостями штучного інтелекту. Текст листа опублікував Інститут майбутнього життя (Future of Life Institute), пише Dailylviv.com.

1377 авторитетних підписантів просять, зокрема, призупинити розробку нових версій ChatGPT і пояснюють, навіщо це потрібно зробити.

"Ми закликаємо всі лабораторії штучного інтелекту негайно призупинити як мінімум на 6 місяців навчання систем ШІ, більш потужних, ніж GPT-4. Про цю перерву необхідно оголосити публічно, його виконання має бути перевіреним та охоплювати всіх ключових учасників галузі. Якщо така пауза не може бути зробленою в найкоротші терміни, то уряди мають втрутитися та запровадити мораторій.

Автори листа-заклику вважають, що лабораторії штучного інтелекту й незалежні експерти повинні використати цю паузу для спільної розробки і впровадження набору загальних протоколів безпеки. Це необхідно для проектування й розробки передових систем штучного інтелекту, які можна буде перевіряти та контролювати незалежними зовнішніми експертами.

Експерти також пропонують створити на державних рівнях нові регулюючі органи, які мали б забезпечити безпеку нових систем штучного інтелекту.

У Львівській ОВА готуються до штучного інтелекту: прослухали лекцію про ChatGPT

Чат-бот Microsoft зі штучним інтелектом має войовниче альтер-его, без морального компасу - Washington Post

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів