Фірма-фаворит добудовуватиме гімназію у Львові з новою начальницею управління освіти

14:04 1 грудня 2021 р.

Фото до новини

Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради уклало договір із ТОВ «Вельт капітал» на добудову гімназії «Провесінь» за 59 млн грн.

Гімназія «Провесінь» розташована на вулиці Тракт Глинянський, 151- б та має невелику площу приміщення. У 2019 році там навчалось 320 учнів у 16 кабінетах, а тому навчання доводилось проводити у дві зміни. Згідно з технічним завданням, компанія-переможець проведе реконструкцію для будівництва нового корпусу, де будуть розташовані класи, лабораторії, спортзал, актовий зал, їдальня та тир.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.com. 

За даними Львівської міської ради, впродовж 2015 – 2019 років у гімназії вже провели низку ремонтів на загальну суму 2,3 млн грн. Зокрема, тут відновили басейн за 1,4 млн грн, відремонтували санвузли на 477 тис. грн та 438 тис. грн витратили на обладнання й інвентар.

Спробу побудувати новий корпус зробили ще у 2018 році. Тоді у жовтні провели тендер, на якому перемогло те саме ТОВ «Вельт капітал». Вартість послуг фірма оцінювала у 32 млн грн. До речі, згідно з законодавством, угоду з фірмою тоді не мали підписати. Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» виявили, що компанія не надала усіх необхідних документів на техніку, а суми аналогічних виконаних договорів «Вельт Капіталу» не збігаються з сумами актів виконаних робіт. Проте угоду підписали. А пізніше і ще одну угоду на 5,5 млн грн, оскільки проєкт подорожчав.

Проте сума все одно виявилась недостатньою і з підрядником розірвали усі угоди та відкоригували проєкт. За той час «Вельт капітал» встиг виконати робіт на 12,86 млн грн. Таким чином, сумарна вартість добудови становитиме 71,8 млн грн.

Цього разу, крім переможця, участь у закупівлі взяло лише ТОВ «Роксіс груп» з пропозицією на 1,9 млн грн дорожчою. Під час закупівлі учасники не торгувались, а економія на тендері становить 3,6 млн грн, тобто 5,7% від очікуваної вартості закупівлі.

ТОВ «Вельт капітал» ‒ давній фаворит управління освіти ЛМР. Також компанія неодноразово фігурувала у публікаціях «Наші гроші. Львів» про фіктивну конкуренцію на закупівлях. Наприклад, коли імітувала торги із ПП «Арагас» на реконструкцію колишнього російського культурного центру за 6,1 млн грн та на капітальний ремонт дороги по вулиці Арктичній у Брюховичах.

ТОВ «Вельт капітал» зареєстровано у 2016 році, а його власницею є Тетяна Павленко. З початку 2020 року фірма одержала державних замовлень на 938 млн грн.

Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні зробив заміну у кріслі начальниці міського управління освіти: замість Зоряни Довганик обов'язки керівника управління виконуватиме Леся Васюта. 

У Львові оштрафували компанію-махляра на закупівлях шкільних меблів

Шахрайство на Львівщині в рамках програми «Нова українська школа»: на 1 млн грн

Капремонт за 3 млн площі Відродження в місті Рудки: всі стежки ведуть до Слонівських

Фірма-фаворит добудовуватиме гімназію у Львові з новою начальницею управління освіти

З чотирьох змовників торгів для Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності оштрафували лише одну

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів