Капремонт за 3 млн площі Відродження в місті Рудки: всі стежки ведуть до Слонівських

10:47 7 вересня 2021 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Рудківської міської ради спрямує 2,9 млн грн на капітальний ремонт історичної частини площі Відродження в місті Рудки Самбірського району на Львівщині. Відповідний договір підписали з ТОВ «Елегант».

Про це інформують Наші гроші Львів, пише Dailylviv.com.

Тут зроблять пішохідну зону, санітарну очистку дерев, посадять кущі, дерева та багаторічні рослини, засіють газон, встановлять шість світильників. А також зроблять дощову каналізацію, поставлять лавки та смітники. Роботи завершать до кінця 2022 року.

Нагадаємо, місто Рудки входить до Списку історичних населених місць України, воно засноване в 1462 році.

Сумнівна конкуренція

Єдиним конкурентом фірми «Елегант» на торгах з ремонту площі Відродження в Рудках була підприємиця Марія Гнатів. Під час аукціону конкуренти не змагалися між собою, однак ціна переможця була на 27 тис. грн дешевшою.

При цьому, як свідчать документи, підприємиця Марія Гнатів не мала шансів виграти торги – вона подала лише частину довідок. Наприклад, учасниця не завантажила ані довідки про працівників, ані документів про наявність матеріально-технічної бази.

Марія Гнатів зареєстрована як підприємиця в лютому 2019 року в місті Городок. За даними проєкту Clarity, з того часу вона тільки тричі брала участь у відкритих торгах – усюди змагалася з фірмою «Елегант». Кожного разу конкурентка не подавала низки довідок, а у двох завершених закупівлях перемогла компанія «Елегант».

У телефонному коментарі редакції «НГ. Львів» підприємиця Марія Гнатів зазначила, що знайома з директором фірми «Елегант» Іваном Каблашем. Однак коментувати свою участь у відкритих торгах відмовилася.

Компанія з орбіти змовників

Фірма «Елегант» пов’язана з оштрафованими за змову ТОВ ВКП «Спортавто» та ПП «Обрій», які контролюють батьки ексзаступника Городоцької районної ради Богдана Слонівського – Ігор та Лідія Слонівські. В грудні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував ці компанії на 136 тис. грн за розпил тендерів в Городоцькому та Самбірському районах. Їм також не дозволено брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.

Однак сім’я Слонівських продовжує конкурувати на тендерах завдяки іншій підконтрольній компанії − «Елегант». Раніше ця фірма імітувала конкуренцію і з ТОВ ВКП «Спортавто», але АМКУ її досі не оштрафував.

Офіційним власником підприємства «Елегант» є житель Городоцького району Іван Каблаш, а до 2018 року воно належало Лідії Слонівській. Підприємство «Елегант» досі зареєстроване за однією адресою з компанією Слонівських ТОВ ВКП «Спортавто» в смт Великий Любінь Городоцького району.

В цьому населеному пункті фірма орендує приміщення в МПП фірма «Комарик», яке належить Ігорю Слонівському. Також в компанії «Елегант» працює працівник ТОВ ВКП «Спортавто», ще в одного робітника фірма орендує частину техніки.

Протягом 2020-2021 років фірма «Елегант» отримала державних замовлень на 28,3 млн грн. Серед її великих підрядів – реконструкція будівлі під ЦНАП за 4,6 млн грн та ремонт фасаду садочка «Калинонька» в місті Городок за 1,9 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів