У Львові промили 145 дощоприймачів, – ЛМР

11:10 23 липня 2019 р.

Дощоприймач біля будинку №63 на вулиці Володимира Великого

Дощоприймач біля будинку №63 на вулиці Володимира Великого
Фото: facebook.com/groups/hotline.lviv

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк запевнила: «У всіх районах міста проводяться роботи з очистки, промивки дощоприймачів, і, за необхідності, ремонт труб дощової каналізації».

Про це повідомили у вівторок, 23 липня, в прес-службі Львівської міськради. Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла також: «У нашому місті – 7473 дощоприймачі. Є напрацьована загальна практика їх очистки –з березня місяця розпочинаємо роботи з очистки дощоприймачів, а до кінця травня й початку червня роботи завершуємо».

«Роботи проводяться у кожному районі. Найбільша кількість дощопримачів у Галицькому районі – 1737. Там щільна забудова і майже біля кожного будинку є дощоприймач. Отож на Галицький район навантаження є найбільше», – поінформувала також Ірина Маруняк.

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства також зазначила: «Станом на сьогодні усі дощоприймачі почищені. Проте, коли ми чистимо дощоприймач і бачимо, що він чистий, але труба, куди має стікати вода забита, тоді викликаємо техніку ЛМКП «Львівводоканал», яка промиває дощову каналізацію. Цього року в такий спосіб ми промили 145 дощоприймачів».

Ірина Маруняк розповіла також: «Однак, якщо після усіх цих заходів дощоприймач далі не сприймає воду, то ретельно перевіряємо все, щоб виявити і ліквідувати причину. Зазвичай, однією з причин може бути залом труби. Тому вода не сходить, і коли падають дощі, є підтоплення. Відповідно ми ремонтуємо заломлені труби – розкопуємо тротуар, чи проїжджу частину і міняємо заломлену трубу. У такий спосіб ми вже відремонтували 24 дощоприймач»і

«Упродовж наступних двох тижнів заплановано промити технікою «Львівводоканалу» 152 дощоприймачі, адже виявили, що там забиті труби, і відремонтувати ще 12 дощоприймачів, де є пошкоджені труби дощової каналізації», – анонсувала також Ірина Маруняк.

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства також запевнила: «Ми поставили перед собою завдання, щоб у  Львові усі дощоприймачі були в робочому стані, щоб не було підтоплень. До прикладу, після зливи, яка була вночі з неділі на понеділок, не було жодних підтоплень. Тому робота, яка проводиться, дає свої результати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів