Вірус Covid-19 поширився через нещасний випадок у китайській лабораторії, - Міненерго США

17:46 26 лютого 2023 р.

Фото до новини

Міністерство енергетики стверджує, що витік коронавірусу з лабораторії - найвірогідніше джерело пандемії Covid-19. Такої ж думки дійшло раніше ФБР.

Про це написала WSJ, інформує Dailylviv.com.

Згідно з секретною доповіддю Національної розвідки, нещодавно наданою Білому дому та ключовим членам Конгресу, Міністерство енергетики США дійшло висновку, що пандемія Covid, швидше за все, виникла через лабораторний витік.

У новому звіті висвітлюється, як різні частини розвідувального співтовариства США прийшли до різних суджень щодо походження пандемії. Тепер Міністерство енергетики приєднується до Федерального бюро розслідувань у заяві, що вірус, ймовірно, поширився через нещасний випадок у китайській лабораторії. Чотири інші агентства разом з національною розвідувальною групою все ще вважають, що це, ймовірно, результат природної передачі, а два - ще не визначилися.

Висновок Міністерства енергетики є результатом нових розвідувальних даних і є важливим, оскільки агентство має значний науковий досвід і контролює мережу національних лабораторій США, деякі з яких проводять передові біологічні дослідження.

За словами людей, які читали секретний звіт, Департамент енергетики зробив свій висновок з «низькою впевненістю».

Раніше ФБР з «помірною впевненістю» дійшло висновку, що пандемія, ймовірно, стала результатом витоку з лабораторії в 2021 році, і досі дотримується цієї точки зору.

Офіційні особи США відмовилися надати подробиці свіжої розвідки та аналізу, які змусили Міністерство енергетики змінити свою позицію. Вони додали, що хоча Міністерство енергетики та ФБР стверджують, що ненавмисний витік вірусу з лабораторії найбільш ймовірний, вони дійшли таких висновків з різних причин.

Центральне розвідувальне управління та інше агентство, яке офіційні особи не називають, залишаються невизначеними між теорією витоку з лабораторії й теорією природної передачі вірусу людині від тварин, кажуть люди, які читали секретний звіт.

За підрахунками газети Вашингтон пост, у 2010 році у Сполучених Штатах питаннями розвідки, боротьбою з тероризмом та національною безпекою займалися близько 1300 урядових організацій і майже 2 тисячі приватних компаній. Вони розташовані у 10 тисячах місць.

Довідково

Вважається, що коронавірус уперше зʼявився на гуртовому ринку в місті Ухань у кінці 2019 року. Журналісти назвали першу людину з підтвердженим коронавірусом

Продавала креветки на ринку. Китайські журналісти назвали першу людину з коронавірусом в УханіПродавала креветки на ринку. Китайські журналісти назвали першу людину з коронавірусом в Ухані: це жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань».

23 січня 2020 року Ухань став першим у світі містом, яке повністю ізолювали через спалах коронавірусу.

Походження і мета коронавірусу та його зв'язок з катастрофою літака МАУ в Тегерані, - нова версія

Таємниці коронавірусу відкривають учені з різних країн

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів