У найжвавіших місцях Львова встановлять дефібрилятори для порятунку людей

17:25 23 травня 2022 р.

Фото до новини

У Львові, в найлюдніших місцях, встановлять три дефібрилятори - прилади, призначені для ліквідації порушення серцевої діяльності. Це дозволить будь-кому без спеціальної медичної освіти допомогти людині у випадку раптової зупинки серця просто на вулиці.

"Ми вже закупили понад півсотні апаратів, які встановимо у різних областях України. Стартуватиме проєкт зі Львова: три апарати ми передамо голові ЛОВА Максимові Козицькому. Місцева влада встановить зовнішні дефібрилятори у місцях масового скупчення людей, - повідомили організатори акції порталу Dailylviv.com.

За словами фахівців благодійного фонду Smart Medical Aid, який є одним з організаторів проєкту, серцево-судинні захворювання посідають перше місце у рейтингу смертності українців. Фахова вчасна допомога таким пацієнтам є вирішальною, але не отримавши її у перші хвилини, люди помирають ще до приїзду швидкої. Як правило, лише невеликий відсоток населення має навички BLS (Basic Life Support - базова підтримка життя), тож метою фонду є надання таких базових знань якомога більшій кількості людей. 

Прилади встановлять в антивандальних боксах у місцях, де є камери відеоспостереження.

Презентація проєкту «Запустимо серця разом» буде 27 травня о 16.00 на площі біля Театру Опери та Балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28). 

Подія розпочнеться з флешмобу від львівських студентів. Акція символізуватиме  крихкість роботи серця. Основна частина – це майстер-клас з навчання BLS. 

21 тренер з благодійного фонду Smart Medical Aid та фонду «Разом для України» просто неба навчатимуть усіх охочих наданню домедичної допомоги та реанімаційним заходам. 

Мета акції «Запустимо серця разом» - підвищити рівень обізнаності суспільства у навичках BLS та суттєво знизити кількість фатальних випадків від раптової зупинки серця, що вже є звичною практикою в розвинутих країнах Європи. У прогресивних європейських країнах дефібрилятори можна побачити як на вулиці, так і у приміщеннях. В Україні – це поки що аеропорти і місця, на які розповсюдилися міжнародні вимоги безпеки.  

Наступним містом, яке отримає дефібрилятори від БФ Smart Medical Aid та фонду «Разом для України», буде Дніпро. А найближчим часом дефібрилятори встановлять в інших великих містах України.

Краще засвоїти життєво необхідні уроки допоможуть, відомі виконавці, які гратимуть музику в одному ритмі з українськими серцями. Гість події – відомий український музикант та виконавець, лідер гурту «Океан Ельзи», громадський діяч Святослав Вакарчук

У Львові з'явилися два автомобілі від UNICEF

До Львова перебазували філію Центру дитячої кардіології і кардіохірургії Києва

Львівські рятувальники долучилися до відзначення Дня серця

Через ковід на Львівщині забули про серцево-судинні та онкологічні захворювання

Варфарин, ніфедипін і ацетилсаліцилову кислоту пацієнти одержуватимуть безкоштовно або зі знижкою

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів