Львівського музиканта Івана Вощину оплесками провели в останню путь (відео, оновлено)

21:42 7 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Перкусіоніст гурту «Піккардійська терція» не дожив до свого 58-річчя лише один день

«На Львівщині поховали перкусіоніста гурту «Піккардійська терція» Івана Вощину. Він пішов із життя п’ятого вересня у Луцьку. Одразу після концерту, у гримерці Іванові стало погано. Лікарі сорок хвилин боролись за його життя, але марно. У музиканта обірвався тромб. Він не дожив усього один день до свого 58-річчя. Попрощатись із Іваном Вощиною прийшли музиканти. З багатьма із них він виступав на одній сцені. Колеги провели друга в останню путь як заведено серед музикантів – оплесками», – повідомили сьогодні, 7 вересня, «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість на телевізійному каналі «НТН» розповіли в понеділок:

«Сьогодні на Львівщині попрощалися з Іваном Вощиною – музикантом легендарної «Пікардійської терції». Його серце зупинилося раптово. Одразу після виступу гурту на відкритті реконструйованого Луцького стадіону «Авангард».

Щойно пікардійці закінчили співати і вирушили зі сцени у гримерку, Іван знепритомнів. За хвилину біля чоловіка вже були лікарі, але врятувати музику вже не змогли. Попередня причина смерті – відірваний тромб. Артист не дожив до свого 58-річчя лише один день.

На літургію прийшли лише ті, для кого смерть співака – це нестерпний біль: родичі та близькі друзі. Пікардійці не можуть повірити, що Івана вже немає, адже ще два дні тому були з ним на сцені.

Це і є той концерт у Луцьку, після якого сталася трагедія – на кадрах (тобто на відео, яке можна переглянути за цим посиланням – http://ntn.ua/uk/products/programs/svidok/news/2015/09/07/17418) видно, що музикант не зупиняється ні на мить. Запальні танці викликають захват у глядачів. Та за цей сценічний кураж артист заплатив життям. 

ван Вощина помер через 10 хвилин у гримерці. Буквально на руках у свого давнього друга, звукорежисера пікардійців Богдана Стефури.

Звукорежисер «Пікардійської терції» Богдан Стефура, розповів: «Після виступу прийшли в роздягалку і прямо в роздягалці, в посмішці, людина просто сіла і впала. І всяке. Звичайно, там необхідні процедури робили йому відразу, штучне дихання.

«У Івана Вощини відірвався тромб, це і призвело до зупинки серця. Чоловік не дожив одного дня до свого п'ятдесятивосьмиріччя. Несподівана смерть до глибини душі вразила його друзів-музикантів.

Співак «Пікардійської терції» Володимир Якимець (Дональд) пригадує: «Він був надзвичайно світла людина, це багато емоцій, багато життєрадісності, багато добра, багато надії, багато оптимізму. Який він був на сцені, таким він був в житті.

А співачка капели «Трембіта» Оксана Муха розповілп: «Знаєте, він себе ніколи не економив. Він ніколи не економив себе на емоціях, на емоції, на позитиві. Це єдиний перкусіоніст, єдина людина, яку я бачила, яка живе тим, що робить. Отак от в нього все тіло працює - він пританцьовував завжди. Він рухався, він завжди був з усмішкою».

Музична кар'єра Івана Вощини почалася понад двадцять років тому. Він був перкусіоністом – грав на ударних інструментах. Зокрема, на дрібних ручних. Це роль другого плану, але Іван своєю розкутою, щирою та запальною поведінкою на сцені часто затьмарював іменитих виконавців.

Звукорежисер «Пікардійської терції» Богдан Стефура повідомив: «Він працював в Лєонтьєва, в Росії, тоді його забрав Варум. Тепер от останні колективи в яких він працював – це «Мандри», також старі, відновлені, також у нас в «Пікардійській терції», і він брав участь у Трембіті, у цьому великому проекті, де є оркестр, хор і солісти, в проекті «Івасюк».

Іван був неймовірно працьовитим, розповідають його друзі. Ніколи не скаржився на погане самопочуття. Співак «Пікардійської терції» Славко Нудик розповів: «Він працював у стількох колективах на свому творчому шляху, що він практично ніколи не відпочивав. Він навіть за життя говорив, що це так, я взагалі не розумію, каже, пасивний відпочинок, для нього такого поняття не існувало ніколи».

Це останні оплески Іванові Вощині. Такою є давня традиція – коли тіло музиканта виносять із храму. Поховали Івана Вощину на кладовищі в його рідному селі Сокільники».

Про це повідомили сьогодні, 7 вересня, на телевізійному каналі «НТН».

Як інформував «Щоденний Львів», несподівано пішов із життя під час концерту музикант львівського гурту «Піккардійська терція».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів