Через ковід на Львівщині забули про серцево-судинні та онкологічні захворювання

15:41 22 червня 2021 р.

Фото до новини

Медики прогнозують у 2021-2022 роках наростання хронічних захворювань в їх термінальних стадіях або фіксування занедбаних випадків хвороб.

Упродовж останніх тижнів ситуація з пандемією в Україні стабілізувалася. Тому в Центрі громадського  здоров’я МОЗ України закликають привернути увагу громадськості до питань здоров’я в контексті хронічних неінфекційних захворювань. Про це на брифінгу розповіла директорка Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська, пише Dailylviv.

Вона зазначила, що аналіз даних за минулий рік вказує на те, що кількість звернень до лікарів щодо хронічних захворювань ( тощо) різко знизилася. У зв’язку з цим,  Така ситуація не тільки у Львівській області, але й в Україні загалом. Тому Центр громадського здоров’я розробив профілі громадського здоров’я для кожної з областей України, в яких вказуються основні тенденції захворюваності, які зберігаються на певній території.

«Якщо говорити про Львівську область, то у нас достатньо стабільна ситуація з інфекційними захворюваннями (ВІЛ-інфекція, СНІД, вірусні гепатити). Але, у порівнянні з іншими областями, на Львівщині є достатньо низький рівень звернення пацієнтів за медичною допомогою до сімейних лікарів і близько 69% пацієнтів, які захворіли, вважають, що хвороба пройде сама і вони не потребують консультації лікаря. Така ситуація може призвести до виникнення ускладнень», - наголосила директорка Львівського обласного центру громадського здоров’я.

«Коли ми аналізували показники захворюваності за минулий рік, то відзначили, що різко знизився рівень виявлення онкологічних захворювань на ранніх стадіях. Передбачаємо збільшення кількості занедбаних випадків у цьому році. Окрім того, фіксуємо зниження кількості госпіталізацій з хронічними серцево-судинними захворюваннями, що теж свідчить про ймовірне збільшення кількості звернень до лікарів вже із занедбаними випадками цих хвороб. Тому закликаємо усіх не нехтувати профілактичними оглядами та обстеженнями стану свого здоров’я у сімейного лікаря», - зазначила Мар’яна Служинська.

Агітація за вакцинацію: у Львові нагадують про вплив ковіду на цукровий діабет

Стартувала вакцинація проти COVID-19 колективів, в яких є понад 50 охочих щепитися

Два дні центри вакцинації у Львові працюватимуть по три години

Мозок хворих на коронавірус людей втрачає сіру речовину

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів