У Львові залізничну лікарню роблять університетською клінікою: колектив - проти

16:12 16 червня 2022 р.

Фото до новини

У зверненні до міністра оборони трудовий колектив вважає, що майновий комплекс, який складається з трьох корпусів, планують розділити, передавши частину під університетську клініку, а частину - для продажу.

Про передання лікарні від Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького повідомив начальник Львівської військової адміністрації Максим Козицький, пише Dailylviv.com.  

"На важливості цього проєкту я наголошував наприкінці минулого тижня під час спільного брифінгу з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком і міністром охорони здоров’я ФРН Карлом Ляутербахом.

Сьогодні Міністерство охорони здоров’я підтримало пропозицію передачі клінічної лікарні Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, щоб створити на її базі університетську клініку.

Це сприятиме ефективнішій підготовці студентів медичного закладу, проведенню наукових досліджень і запровадженню інноваційних проєктів у медичній галузі.

За університетськими клініками розвиток медичної галузі", - повідомив Максим Козицький у соціальній мережі.

Натомість трудовий колектив цієї лікарні прийняв звернення до міністра оборони, яке опубліковане у ФБ:

"Шановний пане Міністре оборони! До Вас звертаються військовозобов’язані медичні працівники трудового колективу залізничної лікарні. Коли на сході країни сотні пошкоджених, зруйнованих лікарень та тисячі медичних працівників, які залишилися без роботи, то зрозуміло, що це зробив ворог!

Коли в центрі Львова знищують залізничну лікарню, яка надає медичну допомогу постраждалим, тимчасово переміщеним особам та може надавати допомогу військовим, то це, в час війни, роблять свої - українці !!!

Наш майновий комплекс, який складається з трьох корпусів ( вул. І. Огєінка 1,3,5) планують розділити, передавши частину під університетську клініку, частину для продажу. 

Наш колектив прагне надавати невідкладну та медичну допомогу нашим Захисникам. Наша багатопрофільна лікарня має для цього всі можливості. В складі лікарні функціонують хірургічне( чисте та гнійне), нейрохірургічне, урологічне, відділення інтенсивної терапії, відділення трансфузіологіі, ортопедо- травматологічне, офтальмологічне, гінекологічне та інші відділи. В нас є можливість проводити реабілітацію постраждалим та пораненим на базі фізіотерапевтичного відділення. Медики нашої лікарні супроводжують евакуаційні поїзди, чергують на вокзалі. І оскільки адміністрація в час, коли військові шпиталі Львова переповнені, відмовляє в госпіталізації поранених та травмованих в наш заклад, колектив звертається до Вас та просить позитивно вирішити це питання".  

У Львові зібрали перші 2 млн євро на будівництво реабілітаційного центру: хто дав гроші

Медсестри з України рятують лікарні Західнопоморського воєводства

На Львівщині медзаклади отримали 5 мобільних рентгенів і 60 ультразвукових апаратів

У Львові сімейні лікарі з отоскопами правильніше скеровуватимуть пацієнтів у Центр слуху

До Львова перебазували філію Центру дитячої кардіології і кардіохірургії Києва

20 медиків-психологів працюють на залізничному вокзалі Львова: потрібні ще

Лікарі зробили унікальну операцію: дістали кулю з серця бійця, не зупиняючи його

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів