У Львові сімейні лікарі з отоскопами правильніше скеровуватимуть пацієнтів у Центр слуху

14:01 31 травня 2022 р.

Фото до новини

У Другому медоб’єднанні Львова працює Центр слуху, в якому всі обстеження – цифрові.

31 травня – день збереження слуху. У лікарні Князя Лева Другого медичного об’єднання Львова на базі отоларингологічного відділення з початку року працює Центр слуху. Тут можуть отримати допомогу люди з проблемами вуха і органу рівноваги.

У Центрі надають кваліфіковану консультацію лікар-отоларинголог, сурдолог, отоневропатолог, можна пройти необхідні обстеження. Завдяки коштам, акумульованих у лікарні, вдалось закупити сучасне обладнання, яке допомагає проводити діагностику і лікування на високому рівні. Зокрема, у Центрі слуху проводять такі обстеження: аудіограму*, тимпанограму чи імпедансометрію*, відеоністагмографію*, ендоскопічне обстеження ЛОР-органів і огляд вуха за допомогою сучасного мікроскопа.

Спеціальне обладнання дозволяє проводити дослідження слуху також малечі – фахівці Центру проводять *скринінг методом отоакустичної емісії. Діагностику слуху діткам проводять також у поліклінічних умовах лікарні. 

Також у Центрі слуху надають допомогу пацієнтам, які мають порушення слуху як ускладнення після COVID19.

Проводять передопераційні консультації та оперують пацієнтів з патологіями вуха.

У стаціонарному відділенні лікарні перебувають пацієнти, яким потрібне системне лікування і діагностика, оперативні втручання та реабілітація.

Усі обстеження є цифровими, пацієнт може отримати результат діагностики на будь-який зручний носій зберігання інформації. Також усі дані зберігаються у базі Центру слуху, щоб порівнювати результати обстежень з попередніми.  

Медичний заклад дбає про інклюзивність і забезпечення доступності медичних послуг для містян. Для допомоги пацієнтам тут працює сурдоперекладач.

У Центрі слуху також планують організовувати конференції для отоларингологів і навчання сімейних лікарів для компетентної первинної діагностики захворювань вуха за допомогою приладу – отоскопа, який мають усі лікарі сімейної ланки.

Щоб потрапити у Центр слуху на консультацію, необхідно мати скерування від сімейного лікаря або лікаря-отоларинголога з будь-якого медичного закладу.

Адреса: вул. Лемківська, 28.

Довідка

*Аудіограма – графічне відображення гостроти слуху. У вуха подаються сигнали на різних частотах і з різним звуком. Пацієнт натискає на кнопку тоді, коли чує звук, а лікар занотовує це у вигляді графіка аудіограми. Це дослідження  дає змогу відповісти на безліч питань щодо порушень слуху, виявити патології пов'язані з ним, включаючи і генетичні захворювання слуху, такі як отосклероз.

*Тимпанометрія або імпедансометрія – метод дослідження функцій середнього вуха, тобто обстеження  руху барабанної  перетинки та слухових кісточок - молоточка, наковальні, стремінця.  Також це дослідження функції слухової трубки (м’язу, який натягує  барабанну перетинку і м’язу який фіксує стремінце). Цей метод побудований на принципі створення різниці тиску повітря в слуховому каналі. Процедура відбувається у кімнаті  тиші, як і аудіограма.  Лікар встановлює почергово вушні датчики у праве і ліве вухо. Пацієнт при цьому відчувається певний тиск у вухах і різні звуки, які програма переносить у графік.

*Відеоністагмографія -  унікальний метод обстеження, який досліджує орган рівноваги (вестибулярний апарат). Диференціальна діагностика вестибулярних розладів шляхом реєстрації рухів очей допомагає діагностувати такі порушення функціональної системи як головокружіння, порушення стабілізації погляду, порушення координації рухів.

*Отоакустична емісія – скринінг слуху в немовлят з перших днів життя. Основою цього дослідження є принцип подразнення звуком внутрішніх волоскових слухових клітин і їхня відповідь. Результати отримуємо у вигляді  графіка, який показує, чує дитина чи ні, а також діагностуємо, на яких частотах є погіршення слуху.

У Львові створять три територіальних медичних об'єднання

У Львові у лікарні швидкої медичної допомоги відкрили оновлене терапевтичне відділення

Сім палат для кардіохворих у Львові від Onur Group Ukraine

У Львові розбудують медичне містечко (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів