У Львові варикоз виліковують бджолиними вжаленнями

17:05 26 грудня 2019 р.

Фото до новини

Упродовж трьох років гіперпігментна пляма завбільшки з півдолоні спотворювала гомілку львів’янки Марії Мокрик, загрожуючи перетворитися на виразку. Задавнений варикоз їй вдалося вилікувати за три курси бджоловжалювання.

Про це 62-річна Марія Мокрик розповіла «Щоденному Львову».

 П’ять років тому на гомілці ноги у мене утворилася пляма, яка збільшувалася і набувала все темнішого забарвлення – аж до коричневого. Я була шокована, бо згадала свою тітку, яка  багато років мордувалася з виразкою на нозі. Як тепер бачу її – йде до стайні обходити худобу, а нога в неї перевита ганчіркою, - розповідає Марія Мокрик.

За словами пані Марії, зі своєю багаторічною проблемою вона звернулася до лікаря-дерматолога. Але він відкинув будь-які шкірні хвороби та поставив діагноз – варикозне розширення вен. 

- Раніше через проблеми з хребтом я ходила на бджоловжалювання до лікаря-апітерапевта Івана Йосиповича Пилипчука. Тоді ці процедури мені допомогли. Тому вирішила порадитися з ним стосовно можливого лікування бджолами ще й варикозу, - каже пані Марія. - Лікар з власної практики розповів, що бджолина отрута виліковує не лише косметичні варикозні дефекти, а також змінює склад крові, що запобігає подальшому розвитку цього захворювання. 

Марія Мокрик сказала кореспонденту «Щоденного Львова», що вона пройшла три курси лікування бджоловжалюванням – це 15 тижнів процедур через день.

– Лікар ставив бджоли вздовж хребта і на ноги. Але дуже важливо, що апітерапевт визначає біологічні крапки для укусів. Шкодую, що не зробила знимку – якою була нога до лікування і якою стала після цих сеансів, - каже Марія Мокрик.

Відтоді, за її словами, минуло два роки. 

- Дотепер у мене нога – чиста, біленька. А раніше всі знайомі звертали увагу на неї і запитували: «Що це в тебе?». Я не могла приховати пляму навіть під колготами. Після лікування я ще й ліпше стала бачити. Відтоді щоосені ходжу на профілактичні сеанси, хоча якихось клінічних показань тепер для цього й не маю, - каже пані Марія. 

Медична довідка

Ужалювання бджоли впливає на уражені судини найбільш ефективно. Апітоксин (бджолина отрута) швидко проникає до тканин судин і в кров. Біоактивні пептиди, які є в отруті, сприяють розширенню капілярів і судин, розслабленню їхніх стінок. Інші компоненти, що входять в апітоксин, розріджують кровотік, знімаючи тиск зі стінок судин і зменшуючи больові відчуття. В'язкість крові знижується, в судинах поліпшується кровопостачання.

Нагадаємо, поляки зняли фільм про першого львівського апітерапевта. Його продублювали англійською, німецькою і російською мовами.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів